Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Popović: Radujemo se svakom treningu

Petar je istakao, da je nakon početka rada entuzijazam u ekipi Petra Mijovića očigledan. Zaželjeli su se treninga

Budućnost Voli će u ponedjeljak 18. maja, nakon tačno dva mjeseca, dobiti priliku za prave košarkaške treninge. U međuvremenu, 12 prvotimaca po grupama sprovode individualne treninge u Morači. Radi se na kondiciji, sa željom da se napravi dobra baza za početak pravih priprema za eventualni finiš ABA lige.

Popović, Foto: KK Budućnost

Stručni štab raduje to što su neke ranije povrede igrači zaliječili. Svi domaći prvotimci, uz strance Mejersa, Tilija i Božića, posvećeni su kvalitetnom radu. Klub radi posvećeno na svim nivoima – o čemu svjedoče i potpisi novih ugovora za prvotimce Kobsa, Ivanovića i Ilića…

“Svima nam je bilo neobično tokom karantina i duge pauze tokom dva mjeseca. I svi smo sretni što smo se vratili treninzima i obavezama uz timski rad u Morači”, kazao je bek ,,plavih“ i naše reprezentacije, mladi Cetinjanin Petar Popović.

Petar je istakao, da je nakon početka rada entuzijazam u ekipi Petra Mijovića očigledan. Zaželjeli su se treninga…

“Opet je lijepo vidjeti saigrače nakon dva mjeseca. Željno iščekujemo svaki sljedeći trening. I dalje radimo u grupama što je specifično, za nekoliko dana trebali bi da počnemo da radimo zajedno. I to će biti još bolje za nas”, kazao je Popović.

Fokus igrača Budućnost Volija, kao i svih u našem najvećem klubu, je eventualna šansa da se tim bori za drugu ABA titulu u istoriji. Sa nestrpljenjem će se očekivati odluka sa ABA skupštine, 27. maja.

“Nadamo se da će utakmice početi uskoro i da ćemo biti što spremniji. Za ono najbitnije što bi za nas bilo ovog ljeta, a to je završnica ABA lige”, dodao je Popović.

Petar je veći dio pandemijskog perioda, do povratka timskim treninzima, proveo kući, u prijestonici…

“Radio sam tokom tog perioda kući, koliko sam mogao improvizovao sam. Imao sam priliku da treniram, da koristim prostor kod drugova individualno na Cetinju. Neki privatni prostor i livade su poslužile za trening trčanja… Snalazi li smo se, svi koliko smo mogli i u onoj mjeri u kojoj su to dozvoljavale okolnosti i jasne preporuke onoga što smijemo a što ne”, zaključio je Petar Popović.

Cetinjanin je u ovoj sezoni odigrao 31 utakmicu u ABA ligi, Evrokupu i ABA Super kupu, od čega tri kao starter. Sa minutažom od 15,9 minuta po meču, bilježio je 4,4 poena, 1,1 asistenciju po utakmici, uz 38 procenata šuta iz igre.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve