Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Popović pred klasik s Norveškom: Želimo da igramo naš rukomet

''Lavice'' su na startu pobijedile Angolu, a izgubile od domaćina gdje su bodovi bili viđeni. Protiv Skandinavki vide šansu, ali, realno, na papiru, zna se ko je favorit

Protiv šestostrukog osvajača olimpijskih medalja ”lavice” su u martovskom kvalifikacionom duelu znale put do gola i da spriječe tranziciju, ono što Norvežanke najviše vole da rade.

U Tokiju je ulog možda malo manji, ali se zna koliko bi dobar rezultat, prije svega nakon poraza od Japana, donio psihološku stabilnost igračicama Bojane Popović.

”Lavice” su na startu pobijedile Angolu, a izgubile od domaćina gdje su bodovi bili viđeni. Protiv Skandinavki vide šansu, ali, realno, na papiru, zna se ko je favorit.

– Biće izuzetno teško. Probaćemo neke stvari da mijenjamo i tako da uđemu u meč protiv favorita. Želimo da igramo svoj rukomet i da igramo glavom, a da se ne opterećujemo ko je ispred nas. Ne treba se baviti semaforom, sudijama… Želimo da igramo naš rukomet i onakav kakav je bio posljednjih desetak minuta ”dva na dva” sa pivotima, protiv Japana – kazala je selektorka.

Pritisak i nervoza najveći su neprijatelje na Igrama. Od uzbuđenja i nestrpljenja konkretno su ”lavice” izgubile fokus u porazu od Japanki. Ako i dio ponove sjutra, dobro im se neće pisati.

U martu su pokazale kako se strpljenjem dolazi do pravih rješenja. Posebno u odbrani, na što pozivaju Mork, Kristijansen, Rejštad, Oftedal…

Zanimljivo, a to znači više posla za odbranu, da su se na OI razbudili vrhunski igrači sa crte, ali se dobro zna ko je iks faktor u skandinavskom timu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve