Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Nije normalno da prijetimo Francuzima

Crna Gora je u prvom međusobnom susretu protiv Francuske bila na pragu iznenađena, ali je na kraju izostao trijumf – 67:73

Crnogorski košarkaši uveliko se spremaju za posljednje ispite u uvodnoj fazi kvalifikacija za Mundobasket.

“Crvene” 1. jula čeka domaćinstvo Francuskoj, a onda će tri dana kasnije igrati protiv Portugala na strani.

“Svaku utakmicu treba iskoristiti. Specifična je situacija. Ako bi se bavili nekim kalkulacijama, što je bitnije, sigurno da je taj Portugal važniji. Ipak i meč sa Francuskom moramo iskoristiti što bolje, da probamo da iznenadimo. Ipak, kvalitetom su vjerovatno iznad nas, ali i oni su imali pauze, nakon dugih i napornih sezona, sigurno da nijesu u najsjajnijem momentu. Uvijek ćemo probati da iskoristimo neke šanse koje nam pruže”, rekao je Petar Popović.

Crna Gora je u prvom međusobnom susretu protiv Francuske bila na pragu iznenađena, ali je na kraju izostao trijumf – 67:73.

“Mislim da je sve drugačije u odnosu na mečeve prošle godine. Igrali smo sa njima u momentima kada smo svi bili na vrhuncu forme, sada je neka priča za sebe. Prijetiti Francuzima mislim da nije normalno, daćemo sve od sebe, a za koliko će to biti dovoljno vidjećemo u petak”, rekao je Popović.

Naš nacionalni tim će u predstojećem prozoru imati samo jednog klasičnog centra, Zorana Nikolića.

“Sigurno da može biti problem to što imamo samo jednog pravog centra. Mi smo u prethodnim prozorima dosta se oslanjali na igru kroz reket, ovaj put nije tako. Mislim da to može imati i neke koristi, okrenućemo se igri sa nižom petorkom. Tu je Nemanja Radović koji može da raširi njihovu odbranu, mislim da to može biti prednost, ako budemo znali da iskoristimo. Uvijek je lijepo igrati kada smo na okupu, ali nema mjesta nekom žaljenju. Daćemo sve da odigramo dobro i ostvarimo naš cilj iz ove dvije utakmice”, rekao je Popović.

Jednom od najboljih defanzivaca ABA lige istekao je ugovor sa ekipom Budućnosti Voli. U minulom periodu Popović se povezivao sa Cedevita Olimpijom.

“Čekam, nema nikakvih novosti, mene niko nije zvao direktno i konkretno da me pita ili ponudi. Čekamo, još je rano, još je jun, neke lige su se tek završile. Što se mene tiče nije žurba, osjećam se dobro, čekam i nadam se da će iskočiti nešto dobro. Pomiješana su osjećanja u vezi sa mogućim odlaskom. Imam raznih želja, ali to zasada držim za sebe i za ljude koji su mi baš bliski i volio bih da tako ostane”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve