Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Najviše žalimo što zavisimo od drugih

Da bi izborili plasman na šampionat Starog kontinenta, naši košarkaši, dakle, moraju da imaju bolje rezultate od Britanaca, koji u posljednja dva kola, takođe, igraju sa Njemačkom i Francuskom. To znači da ''crveni'' ne drže sudbinu u svojim rukama

Selektor Boško Radović je sinoć izvršio prozivku, a današnjim prijepodnevnim treningom košarkaška reprezentacija počela je pripreme za posljednji ”prozor” kvalifikacija za Eurobasket.

”Crveni” pred sobom imaju pet dana rada za ,,balon” u Podgorici i dva posljednja meča kvalifikacija, protiv Francuske (20. februar) i Njemačke (22. februar). Pred te duele, Crna Gora ima isti učinak kao Velika Britanija (po dvije pobjede i poraza), ali i slabiji međusobni skor pobjedu od 81:74, te poraz sa 74:59.

Da bi izborili plasman na šampionat Starog kontinenta, naši košarkaši, dakle, moraju da imaju bolje rezultate od Britanaca, koji u posljednja dva kola, takođe, igraju sa Njemačkom i Francuskom. To znači da ”crveni” ne drže sudbinu u svojim rukama…

– Postoji žal najviše zbog toga jer zavisimo od drugih rezultata. To nikad nije dobra stvar, ali šta je, tu je. Pokušaćemo da ostvarimo pobjede u oba meča i da se nadamo da će nam ostali rezultati ići naruku, kaže za Arenu Petar Popović, bek ”crvenih” i Budućnosti.

Crna Gora je put na novom učešću zakomplikovala u novembru prošle godine, kada je u francuskom Pou ubjedljivo poražena od Velike Britanije (74:59), u meču u kojem se igra naše selekcije raspala u trećoj četvrtini. Taj poraz, međutim, mora biti zaboravljen, ”crveni” u ovom ”prozoru” treba da urade sve što mogu da savladaju Francusku i Njemačku, i tako sebi daju šansu da izbore plasman na EP.

– Možemo da igramo sa svakim, a trenutno razmišljamo samo o Francuzima. Velika stvar bi bila da ”balon” počnemo sa velikom pobjedom. Kao što sam rekao, nije lijepo kad zavisimo od drugih rezultata, ali se nadam da ćemo mi ostvariti obje pobjede i čekati kiks Britanije. Fokus je na nama, želimo da odradimo naš posao što je najbolje moguće i nakon toga da se nadamo da će se stvari odvijati u našu korist, dodaje Popović.

U ovom ”prozoru” Crna Gora neće moći da ima podršku sa tribina ”Morače”, zbog korona virusa.

– Sigurno da bi nam podrška publike bila dodatna snaga, ali ne mislimo o tome. Već dugo se igra u ovim uslovima i svi smo se koliko-toliko navikli, zaključio je Popović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve