Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Kucnuo je čas za novi pravac u mojoj karijeri

Bojana je od kraja svoje igračke karijere u podgoričkoj ekipi prvo je od 2012. godine imala ulogu sportskog direktora, da bi zatim postala Adžićeva “desna ruka”. Nova pozicija joj nije strana jer je do sada imala prilike da vodi žensku kadetsku reprezentaciju Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj 2018. godine, ali će joj ovo biti prvi samostalni klupski trenerski izazov

Legenda crnogorskog i svjetskog rukometa Bojana Popović novi je trener rukometašica Budućnosti. Ona je na toj poziciji naslijedila najuspješnijeg trenera u istoriji kluba Dragana Adžića, kojem je od 2016. godine bila prva saradnica u stručnom štabu.

Popović, Foto: Zrkb.me

“Velika mi je čast i zadovolj stvo što je nakon sedam godina na klupi Budućnosti došlo do momenta kada će moja trenerska karijera poći u ovom pravcu. Iskreno se nadam da ću opravdati povjerenje kluba, navijača i svih koji to od mene očekuju”, rekla je Popović za Radio-televiziju Crne Gore.

Bojana je od kraja svoje igračke karijere u podgoričkoj ekipi prvo je od 2012. godine imala ulogu sportskog direktora, da bi zatim postala Adžićeva “desna ruka”. Nova pozicija joj nije strana jer je do sada imala prilike da vodi žensku kadetsku reprezentaciju Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj 2018. godine, ali će joj ovo biti prvi samostalni klupski trenerski izazov.

Reprezentacija u fokusu

Bojana je nedavno imenovana i kao dio stručnog štaba ženske rukometne reprezentacije, gdje će svojim znanjem kako igre tako i djevojaka pokušati da na najbolji mogući način pomogne novom selektoru Kimu Rasmusenu da pripremi ekipu za predstojeći šampionat u Danskoj. Tek će nakon Evropskog prvenstva krenuti ozbiljnija priprema preostalog dijela klupske sezone.

“Trenutno je fokus reprezentacija. Iskreno se nadam da će se sve igračice iz Budućnosti vratiti zdrave to je prvo i osnovno. Do početka našeg zajednočkog rada ja ću se truditi da se stručni štab okupi kako bismo tačno znali u kojem ćemo sastavu raditi. Kao glavni trener imaću drugačiji pristup situaciji, a kada se igračice vrate, pričaćemo o nekim novim stvarima koje će se sigurno desiti i o promjenama u sistemu do kojih će sigurno doći”, naglasila je ona.

Ambicije kluba nepromijenjene

Primarni cilj rukometašica Budućnosti na početku sezone bio je plasman u osminu finala Lige šampiona. Slabiji rezultati na početku bili su posljedica trenutne situacije u svijetu sa novim korona virusom, ali i učestalih povreda zbog napora i neredovnih termina odigravanja mečeva. Međutim, ambicije su ostale iste.

“Plasman u osminu finale je i dalje primarni cilj. Mnogo je bitno da se u ovaj drugi dio sezone krene kako treba, da budemo svi zdravi i da nas korona virus i povrede, koje su sve češće, ne poremete u nekim stvarima. Situacija je takva u svim klubovima, ne samo kod nas. Vidjećemo koliko ćemo moći, ali idemo polako do kraja sezone, trudićemo se da podižemo nivo igre kako bismo ostvarili naš cilj, pa ćemo na kraju analizirati kako sve to izgleda”, jasan je bio novi strateg Budućnosti.

Priliku da debituje na klupi podgoričkog tima Popović će imati 9. januara u meču 10. kola Lige šampiona, kada plave dočekuju Borusiju iz Dortmunda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve