Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Da djevojke uživaju na terenu

Popović vjeruje da pune tribine neće izazvati dodani pritisak kod njenih izabranica, već dodatnu motivaciju, uz očekivanje da bi mogle da prikažu dobro izdanje protiv odličnog danskog predstavnika koji je u prva dva kola savladao CSM Bukurešt i doživio poraz od Bresta

Djevojke bi trebalo da uživaju u Danskoj, jer će poslije dužeg vremena igrati u punoj dvorani, u pravoj rukometnoj atmosferi, kaže trener Budućnosti Bojana Popović uoči nedjeljnog duela protiv Esbjerga u trećem kolu DELO EHF Lige šampiona.

Popović vjeruje da pune tribine neće izazvati dodani pritisak kod njenih izabranica, već dodatnu motivaciju, uz očekivanje da bi mogle da prikažu dobro izdanje protiv odličnog danskog predstavnika koji je u prva dva kola savladao CSM Bukurešt i doživio poraz od Bresta.

Za Budućnost, s druge strane, nakon poraza od Podravke i Borusije iz Dortmunda, direktnih konkurenata u borbi za plasman u drugu fazu elitnog takmičenja, kreće serija okršaja protiv jačih protivnika.

– Činjenica je da smo primili dosta golova u prva dva meča, naročito protiv Borusije, to je nešto na čemu najviše treba da radimo. Stvar je u agresiji, a jedan faul bi riješio dosta stvari. Međutim, to je mladost, koja sve to razumije, želi, hoće, ali trenutno, svojim kvalitetom to ne može da pokrije. Radimo na stvarima da se popravi individualni duel i da svaka od njih bude bolja, kako bi odbrana mogla da funkcioniše. Principi moraju da se nauče. Djevojke zaista žele i pokušavaju da se poprave i slušaju one koje su duže u klubu. Nekad uspije, nekad ne. Na tome moramo da radimo i budemo strpljivi kako bi mogli da pariramo rivalima – kaže Bojana Popović.

Da li je neuigranost glavni razlog i kako napredovati?

– Jedino kroz utakmice možemo da napredujemo, a kroz treninge nešto možemo da radimo. Jer, igračice koje nas napadaju su još uvijek djeca koja možda fizički nijesu jaka. I tu fintu koju izvode nije tog kvaliteta. Samim tim nemamo realnu sliku da li je to dovoljno ili ne. Znači, djevojke koje nas napadaju uglavnom imaju 18-19 godina, zato i kada vježbamo odbranu nemamo realnu sliku. Pokušavali smo sa muškarcima da popravimo, ali za sve treba vremena. Definitivno, utakmica je prava stvar da se vide neke stvari i da ih rješavaju i da pokušavaju da budu bolje.

Da li je bio prisutan pritisak u prva dva meča protiv direktnih konkurenata u borbi za drugu fazu takmičenja?

– Prosto nijesam željela da imaju pritisak u prva dva meča. Mislim da je to najvažnije kod mladih igračica, odnosno da igraju rasterećeno. Pokušavali smo da na normalnom nivou bude opterećenja, ali, očigledno, nijesmo uspjeli, jer se kod svake vidjela trema koja na svu mlados,t dodatno oduzima fokus i kvalitet. Iskreno se nadam da će u Danskoj uživati jer će poslije dužeg vremena igrati u punoj dvorani u pravoj rukometnoj atmosferi. Nadam se da to kod njih neće izazvati dodatni pritisak, već dodatnu motivacija. Vjerujem da će uživati u spektaklu, a ako bude tako, možemo do dobre partije.

Esbjerg?

– Ima odličnu ekipu, dosta reprezentativki sa iskustvom igranja u domaćoj ligi i jakih utakmica. Tako da neće biti lako. Probaćemo da damo maksimum, pa ćemo da vidimo za šta je to dovoljno, zaključila je Bojana Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve