Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ponuda već spremna: Juventus kuje plan koji bi mogao itekako naštetiti Barseloni

Dembele je u katalonski klub stigao prije četiri godine iz Borusije Dortmund za čak 140 miliona eura kao zamjena za Nejmara, ali jasno je da na Kamp Nou još uvijek nije uspio da opravda očekivanja

Francuski reprezentativac Osman Dembele još uvijek nije donio odluku o svojoj budućnosti u Barseloni.

Dembele je u katalonski klub stigao prije četiri godine iz Borusije Dortmund za čak 140 miliona eura kao zamjena za Nejmara, ali jasno je da na Kamp Nou još uvijek nije uspio da opravda očekivanja.

U prethodne četiri sezone imao je dosta problema s povredama, te je Dembele tek u minuloj sezoni uspio da pokaže svoj kvalitet i zbog čega je doveden za toliko novca.

Ovaj 24-godišnji ofanzivac s Barselonom ima ugovor do kraja naredne sezone, te su Katalonci spremni da produže saradnju s njim na još četiri godine.

Međutim, u klubu su ljuti što Dembele odbija početi pregovore oko novog ugovora, te su tražili od njega da se oglasi i saopšti im svoju odluku. Ukoliko Dembele odbije novi ugovor onda će u klubu sigurno pokušati da ga prodaju već ovog ljeta.

U Barseloni ne žele da dopuste da Dembele narednog ljeta napusti katalonski klub kao slobodan igrač i nakon Evropskog prvenstva morat će saopštiti odluku da li odlazi ili potpisuje novi ugovor.

Španski mediji objavili su danas da je nekoliko klubova pokazalo interes za Dembelea, a u tome prednjači Juventus koji želi da dovede francuskog reprezentativca, ali ne ovog ljeta.

Naime, klub iz Torina kuje zanimljiv plan i pokušat će nekako nagovoriti Dembelea da ostane u Barseloni, ali da ne potpisuje novi ugovor pa makar narednu sezonu presjedio na klupi.

Juventus želi da narednog ljeta besplatno dovede Dembelea i ponudili su mu petogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni zarađivati 12 miliona eura.

Međutim, jasno je da Barselona neće tek tako dopustiti da igrač kojeg su platili 140 miliona eura ode besplatno. Ukoliko ne potpiše novi ugovor Katalonci će sigurno svim silama pokušati da ga prodaju ovog ljeta.

Dembele je u minuloj sezoni u dresu Barce u svim takmičenjima odigrao 44 utakmice, zabio je 11 golova i upisao pet asistencija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve