Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pomoć Vitoriji: Duško Ivanović u humanitarnoj akciji

Trener evroligaša Baskonije će u gradu svog kluba (glavni grad Autonomne pokrajine Baskija) založiti nekoliko predmeta i uspomena iz svoje bogate karijere, za aukciju. Radi se o akciji u kojoj je učešće potvrdilo do sada oko 50 poznatih bivših ili sadašnjih sportista, iz Vitorije ili okoline

Duško Ivanović, naš proslavljeni košarkaški trener i velikan evropske košarke, učestvovaće u dobrotvornoj aukciji u španskoj Vitoriji.

Ivanović, Foto: Twitter

Trener evroligaša Baskonije će u gradu svog kluba (glavni grad Autonomne pokrajine Baskija) založiti nekoliko predmeta i uspomena iz svoje bogate karijere, za aukciju. Radi se o akciji u kojoj je učešće potvrdilo do sada oko 50 poznatih bivših ili sadašnjih sportista, iz Vitorije ili okoline.

Aukcija će trajati od 7. do 11. aprila, navijači će imati priliku da se nadmeću i putem onlajn ponuda. Sve je ideja dvojice ljekara iz lokalne bolnice, Horhea Gvadilje i Orlanda Pompeija. A kompletan novac od zarade biće uložen u nabavku prijeko potrebne medicinske opreme za gradske bolnice od respiratora, preko maski, rukavica, hidroalkoholnih gelova, do druge medicinske aparature.

Učešće je, između ostalih, najavio i najbolji igrač Baskonije i evroligaška zvijezda, Gruzin Tornike Šengelija. Takođe, učestvovaće i bivši prvotimac Real Madrida, slavni fudbaler Aitor Karanka, velika zvijezda biciklizma Mikel Landa, bivša velika rukometna zvijezda Iker Romero, golman Alavesa Fernando Pačeko, vezista Alavesa Tomas Pina, slavna braća biciklisti Gonzales de Galdeano… Nakon aukcije, biće nabavljena medicinska oprema za dvije gradske bolnice, psihijatrijsku kliniku i šest staračkih domova u Vitoriji.

Interesantno, baš na jučerašnji dan, prije 31 godinu, Duško Ivanović osvojio je Kup šampiona (današnju Evroligu) kao igrač splitske Jugoplastike. Dio tog tima takođe je bio Crnogorac, Podgoričanin Luka Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve