Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Policija istražuje kako je došlo do sukoba navijača na utakmici Petrovac – Sutjeska

Policija istražuje kako je došlo do incidenta na jučerašnjoj fudbalskoj utakmici OFK Petrovac i FK Sutjeska iz Nikšića, koja je bila proglašena za događaj visokog rizika, kao i odgovornost organizatora

Policija istražuje kako je došlo do incidenta na jučerašnjoj fudbalskoj utakmici OFK Petrovac i FK Sutjeska iz Nikšića, koja je bila proglašena za događaj visokog rizika, kao i odgovornost organizatora.

“Juče je u vremenu od 17 do 19 časova na stadionu u Petrovcu održana fudbalska utakmica 17. kola Telekom 1 CFL, koja je odigrana između OFK Petrovac i FK Sutjeska iz Nikšića. Na poluvremenu je došlodo verbalnog incidenta između navijača FK Sutjeska i domaćih navijača koji su bili fizički odvojeni, poslije čega su gostujući navijači zapalili baklju, polomili desetak stolica i djelovima polomljenih stolica i upaljačima, sa svoje tribine gađali navijače OFK Petrovac, koji su im uzvratili i sa svoje tribine ih gađali djelovima polomljenih stolica i upaljačima”, saopšteno je iz Uprave polcije.

Policija je potom ušla na tribine i spriječila dalje incidente, te omogućila nesmetan nastavak utakmice.

FSCG – Komisije za bezbjednost, je ovu utakmicu 29. novembra 2021. godine proglasila utakmicom visokog rizika, zbog najavljenog organizovanog dolaska određenog broja navijača FK Sutjeska na utakmicu, rezultatskog značaja utakmice ali infrastrukture stadiona u Petrovcu.

“O činjenici da je utakmica proglašena za utakmicu visokog rizika FSCG je blagovremeno obavijestio Upravu policije i OFK Petrovac kao organizatora prijavljene sportske priredbe. Zbog sumnje da je došlo do propusta u organizaciji, shodno Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, policijski službenici Centra bezbjednosti Budva preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju prekršajne i eventualno druge odgovornosti organizatora sportske priredbe – FK Petrovac i drugih odgovorih lica”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve