Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Poletarci Dečića osvojili devet medalja

Na turniru koji već 15 godina organizuje Prijestonica Cetinje učestvovale su 33 ekipe sa više od 450 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i sa Kosova

Poletarci i mlađi pioniri džudo kluba ,,Dečić” osvojili su devet medalja na na međunarodnom džudo turniru koji je održan u subotu na Cetinju povodom obilježavanja Dana oslobođenja ovog grada.

Na turniru koji već 15 godina organizuje Prijestonica Cetinje učestvovale su 33 ekipe sa više od 450 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i sa Kosova.

Učešće na takmičenju je prijavio i džudo klub ,,Dečić” čiji su polaznici u jakoj konkurenciji osvojili devet medalja.

Zlatom su se okitili:

Lina Bičić

Belma Muković

Anid Bičić (četri godine)

Srebrenu medalju je osvojio

Luka Janjević (pet godina)

Bronzane medalje su osvojili:

Hamza Malagić
Dinela Šabanović
Mustafa Ljačević
Teida Mustafa
Adela Zoronjić

Finalni meč četvorogodišnjeg Anida Bičića i godinu starijeg Luke Janjević u kategoriji do 19 kilograma izavalo je veliko oduševljenje mnogobrojne publike.

Belma Mukovićje proglašena najboljom takmičarkom turnira u svojoj kategoriji a Lina Bičić pokazala je svu ljepotu džudo sporta jer je dvije protivnice efikasno savladala iponima.

Svi su se oni takmičili u kategoriji poletaraca i mlađih pionira.

Klub Dečić postoji od 2018. godine a njegovi osnivači su bivši reprezentivac i prvak SFRJ Ekrem Jasavić i njegov brat Ekan Jasavić, nekadašnji juniorski reprezentativac SFRJ.

Klub je imao 50 članova ali zbog pandemije korona virusa taj broj se sveo na 30 članova među kojima su djeca od četri do 16 godina.

Pored brojnih uspjeha, specifičnost ovog kluba je i što od osnivanja ima akciju ,,Treniraj a ne plaćaj”, odnosno treninzi, kimona, trenerke, torbe, kape , majice kao i ostala prateća oprema za polaznike ovog kluba su besplatni.

Braća Jasavić poručuju da je jedno od ulaganja u budućnost naše djece njihovo uvođenje u sport.

“Učestvovanje u sportu, a posebno u timskim sportovima, mlade uči timskom radu, samodisciplini, odgovornosti, toleranciji. Sport utiče na razvoj vještine savladavanja različitih prepreka, uči djecu istrajnosti, poštovanju autoriteta, razvija radne navike, jača njihov karakter, samopoštovanje i samopouzdanje”, kazao je Ekan Jasavić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve