Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pol za Leklera ispred Ferstapena, Sains imao peh u Q3

Pol poziciju na Velikoj nagradi Australije u Melburnu imaće Šarl Lekler. Drugi će startovati Maks Ferstapen, a treći Serhio Peres. Četvrto mjesto je zauzeo Lando Noris, a peti je Luis Hamilton

Pol poziciju na Velikoj nagradi Australije u Melburnu imaće Šarl Lekler. Drugi će startovati Maks Ferstapen, a treći Serhio Peres. Četvrto mjesto je zauzeo Lando Noris, a peti je Luis Hamilton.

Šarl Lekler je imao najbrži krug u vremenu 1:17.868, dok je Maks Ferstapen iza njega bio za 286 hiljadita dijela sekunde. U sekundi zaostatka su bili još Serhio Peres i Lando Noris kao i Luis Hamilton koji je ispravio sve greške u samom finišu Q3 dijela kvalifikacija.

Šesto mjesto zauzeo je Džordž Rasel, sedmo Danijel Rikardo, osmi će biti Esteban Okon, a deveti Karlos Sains.

U toku Q3 dijela kvalifikacija je udes imao Fernando Alonso zbog toga što mu je otkazala hidraulika na njegovoj Alpini. To je izazvalo isticanje crvene zastave, a najviše je to pogodilo Karlosa Sainsa. On je bio u brzom krugu i idealnom trenutku da postavi najbolje vreme, ali je na 50 metara prije cilja morao da odustane od vremena.

Dvojica Španaca su izvukli tako najdeblji kraj u Q3, Sains će biti deveti jer nije uspio da popravi vrijeme u posljednjem izlasku na stazu i vjerovatno je pod utiskom prethodne situacije napravio grešku u svojoj poslednjoj šansi. Alonso nije imao vrijeme u Q3 i završio je deseti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve