Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pokrenuta istraga protiv vlasnika PSŽ

Al-Kelaifi je vlasnik i predsjednik katarske beIN televizije koja treba da prenosi utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati u toj zemlji

Švajcarsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv vlasnika fudbalskog kluba Pari Sen Žermena Nasera Al-Kelaifija zbog malverzacija sa televizijskim pravima.

foto Getty images

Al-Kelaifi je vlasnik i predsjednik katarske beIN televizije koja treba da prenosi utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati u toj zemlji.

On i još jedna osoba optuženi su za prevaru i korupciju prilikom kupovine prava.

Oni su navodno sarađivali sa smijenjenim generalnim sekratorom FIFA Žerom Valkeom, koji je priznao da je korumpiran.

Pitanje je ukoliko se optužbe dokažu kao tačne kako će se to odraziti na fudbalski klub Pari Sen Žermen, čiji je predsjednik, a koji se nalazi u vlasništvu njegove porodice, koja vlada Katarom.

Svece su optuživali da su više puta prekršili finansijski fer-plej, naročito kada su 2018. godine u ljetnjem prelaznom roku doveli Nejmara iz Barselone za 222 miliona eura i Kilijana Mbapea iz Monaka za 180 miliona. Doduše Mbape je doveden prvo na pozajmicu, a kasnije je otkupljen njegov ugovor.

Pravna služba PSŽ je tada smislila razne ugovore o sponzorstvu i bonusima kako bi se izbjegao FFP, ali se pretpostavlja da bi ipak mnogo toga nelegalnog moglo da se nađe u njihovim ugovorima.

Podsjetimo UEFA je zbog finansijskog fer-pleja nedavno kaznila Mančester Siti, tako da naredne dvije godine neće moći da igra evropska klupska takmičenja, plus će morati da plati 30 miliona eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve