Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pojačanje iz BIH: Stefan Savić potpisao za Petrovac

Dvadesetpetogodišnji vezista rođen je u Banjaluci. Ranije je nosio dres Borca, Krupe i Mrkonjića, dok je njegov posljednji klub bio Čapljina

Stefan Savić u Petrovcu: Zvuči više nego bombastično.

Savić, Foto: Sportsport.ba

Nije, naravno, crnogorski reprezentativac odlučio da napusti Atletiko Madrid i dođe u domaći fudbal. Riječ je o istoimenom igraču koji je u finišu zimskog prelaznog roka stigao pod Malo brdo iz Bosne i Hercegovine.

Dvadesetpetogodišnji vezista rođen je u Banjaluci. Ranije je nosio dres Borca, Krupe i Mrkonjića, dok je njegov posljednji klub bio Čapljina.

Savić je nedavno pokazao kvalitet tokom prijateljskog meča protiv Budućnosti (1:1) kada je odigrao drugo poluvrijeme za “nebesko-plave”. U međuvremenu se vratio kući, da bi se potom sa Petrovcem dogovorio o saradnji nakon što je primorski prvoligaš za njegovu slobodu platio simbolično obeštećenje.

“Vjerujemo da će Savić biti dobro pojačanje za nas. On je ranije igrao za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine. Prethodno je bio u drugoj ligi BiH, a sada je spreman da pokaže kvalitet u crnogorskom fudbalu. Uspjeli smo da ga privolimo da dođe kod nas, iako je imao ponude iz Slovenije. Očekujem obostrano uspješnu saradnju”, rekao je Matija Tepeš, jedan od čelnika Petrovca, koji vodi računa o menadžmentu primorskog prvoligaša.

Interesantno je bilo pod Malim brdom za vrijeme pauze. Klub je angažovao pojačanja u vidu Milivoja Raičevića, Igora Vukčevića, Milovana Ilića, Pavla Radunovića i Japanca Kante, dok su ekipu napustili prvi strijelac Boris Kopitović, te Stefan Đorđević, Blažo Rajović, Luka Klikovac, Filip Kalačević i Adrijan Rudović.

Petrovac u nastavak sezone ulazi bez poraza u pripremnom periodu. Tepeš kao cilj ističe opstanak bez baraža.

“Dobro smo odradili pripreme. Iz razgovora sa trenerom Nenadom Vukčevićem zaključio sam da je i stručni štab zadovoljan radom igrača, kao i da je tim spreman za proljećnu polusezonu. Nastavljamo trku iz zone baraža, ali vjerujemo da ćemo sačuvati elitni status bez doigravanja. Imamo i Kup od kojeg mnogo očekujemo. Računamo i na faktor iznenađenja koja se često dešavaju u tom takmičenju. Pred nama je zanimljiva polusezona”, zaključio je Tepeš, slovenački biznismen, koji planira da krajem marta u Italiji organizuje prijateljsku utakmicu za Petrovac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve