Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Podgoričani slavili u derbiju kraj Bistrice i zaposjeli prvo mjesto na tabeli

Odlučio pogodak Mrvaljevića u finišu prvog dijela igre

Fudbaleri Budućnosti slavili su i u drugom ovosezonskom crnogorskom derbiju i tako postali lideri Meridianbet Prve CFL nakon 14. kola. Podgoričani su večeras kraj Bistrice bili bolji od Sutjeske, rezultatom 1:0 (1:0).

Nije večerašnji derbi protekao u spektakularnoj igri, iako je šansi na obje strane bilo. Tri boda gostima donio je Mrvaljević, koji je pogodio mrežu u 44. minutu.

Budućnost je tako dobila i peti uzastopni meč protiv najvećeg rivala, računajući i susrete u Kupu. No, što je još bitnije, ‘plavi’ su prvi put ove sezone na prvom mjestu, uoči završnice jesenje polusezone.

U prvom dijelu igre, kraj Bistrice smo vidjeli nekoliko šansi pred oba gola. U 12. minutu je goste mogao dovesti u vođstvo Bakić, a dva minuta kasnije na suprotnoj je strani neprecizan bio Tučević.

Matanović je u 30. minutu, nakon kontranapada, lijepo šutirao, ali iznad prečke, a u 42. minutu izglednu šansu za Budućnost nije iskoristio Adžić.

I kada se očekivao kraj prvog dijela – Podgoričani su poveli. Ražnatović je sjajno centrirao sa više od 20 metara iskosa, pravo do Mrvaljevića, koji je glavom poslao loptu u nebranjeni dio Giljenove mreže.

Tokom uvodnih petnaestak minuta nastavka nije bilo većih uzbuđenja.

Najzreliju priliku za poravnanje do tada imao je Drinčić, no on je u 70. minutu sa manje od desetak metara poslao loptu iznad prečke. Minut kasnije, opasan je bio pokušaj Rudovića, ali je Giljen odbranio.

Pravo je čudo kako do izjednačenja nije došlo u 87. minutu. Tada je Konrad šutirao, a lopta je pogodila prečku i odbila se do odbrane Podgoričana.

Tako je Budućnost večeras uspjela da sačuva mrežu i odnese sva tri boda iz Nikšića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve