Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Podgoričani pomogli Rudaru za opstanak u 1. CFL: Proljeće afirmacije Vukotića i Baltića

Momci iz Podgorice, izdanci škole Budućnosti, štoper i golman, osamnaestogodišnjak i godinu stariji saigrač, sreću su pronašli u Rudaru, gdje su prvi put osjetili Telekom 1. CFL

Proljeće prvoligaške afirmacije Nikole Vukotića i Lazara Baltića.

Momci iz Podgorice, izdanci škole Budućnosti, štoper i golman, osamnaestogodišnjak i godinu stariji saigrač, sreću su pronašli u Rudaru, gdje su prvi put osjetili Telekom 1. CFL.

Zajedno su zimus otišli u Pljevlja, a tokom priprema u Antaliji ubijedili stručni štab da zaslužuju mjesto u najboljoj postavi.

Vukotić je odigrao 13 utakmica, a Baltić 19 puta branio u šampionatu.

Za debitante u elitnom rangu – pohvalna polusezona.

– Odlazak u Rudar bio je pun pogodak – kaže Vukotić, a slično razmišlja i Baltić:

– Napravio sam pravi potez kada sam u januaru prihvatio poziv iz Pljevalja, poručio je mladi čuvar mreže.

Vukotić je iz fudbalske porodice, a krenuo je stopama oca Miodraga, selektora mlade reprezentacije, koji je igrao za Budućnost, Vojvodinu, Milan, te klubove iz Njemačke i Austrije.

Nikola, kao i nekada njegov otac, pokriva poziciju centralnog beka. I najavljuje veliki potencijal.

– Ljubav prema lopti naslijedio sam od oca. Volim fudbal i trudim se da budem bolji nakon svakog treninga ili utakmice. Tata mi dosta pomaže, ali mi i ukazuje na greške. Nijesam zbog njega odabrao da igram u odbrani, već je to bila procjena mojih prethodnih trenera. Skoro pet godina sam bio u mlađim selekcijama Budućnosti, ali nijesam imao priliku da prođem pripreme sa prvim timom. Zimus se pojavila opcija da pređem u Rudar, a kao neko ko želi da napreduje – prihvatio sam to sa zadovoljstvom. Vjerovao sam da mogu da se nametnem treneru Bogavcu koji me je znao iz repreprezentacije. Dobro sam trenirao u Turskoj i iskoristio šansu nakon povrede Pejovića. Brzo sam se nametnuo i igrao dobro. Prezadovoljan sam svojom prvom polusezonom u Telekom 1. CFL, ističe Vukotić.

Pljevljaci su u posljednjem kolu izborili opstanak u elitnom rangu poslije pobjede nad Podgoricom.

Ispunjenju cilja doprinio je i Baltić, koji je stajao na golu.

– Trebala mi je promjena nakon staža u omladincima Budućnosti. Radio sam dobro tokom pripremnog perioda i dobio mjesto među stativama. Prošlo je malo vremena dok se se nijesam navikao na novu sredinu, saigrače, trenere i veće zahtjeve. Bilo je manjih grešaka, ali je to sastavni dio sporta, pa i neizbježna stvar kod mladih golmana. Kako su prolazile utakmice, bio sam sve sigurniji, sa boljim samopouzdanjem. Prijao mi je rad sa trenerom Radanovićem i mislim da sam u ovih nekoliko mjeseci puno napredovao. Utisak je potpun jer smo na samom kraju sačuvali status u eliti i na taj način ispunili primarni cilj, ističe Baltić.

Nagrada za dobre partije stigla je u vidu poziva u nacionalne selekcije – Vukotić se našao na spisku U20 reprezentacije, dok je Baltić već sa mladim nacionalnim timom koji četvrtog juna igra kvalifikacioni meč protiv Luksemburga.

– Bio sam kapiten omladinske reprezentacije, a moj san je da zaigram za ”A” tim. Čeka me mnogo izazova, dug i težak put, ali spreman sam da istrajem. Vjerujem u uspješnu karijeru, ističe Vukotić.

– Velika je čast biti dio mlade selekcije. Potrudiću se da opravdam povjerenje, nadovezao se Baltić.

Obojica su slobodni u izboru nove sredine. Uz prednost da će i naredne takmičarske godine imati status bonus fudbalera.

Kakvi su planovi? Kakve dugoročne želje imaju?

– Pljevlja su fudbalski grad, a Rudar jedan od naših najvećih klubova. Lijepo sam primljen i prijatno sam se osjećao u toj sredini. Volio bih da nastavimo saradnju, ali tek treba da pričamo o tome. Što se želja tiče – kao i svako ko se bavi fudbalom, nadam se da ću braniti na ozbiljnom nivou u inostranstvu i postati seniorski reprezentativac, naglašava Baltić.

Vukotić je zaključio:

– Kada završim obaveze u reprezentaciji – razmišljaću o daljim koracima u karijeri. Rudar mi je dao šansu da zaigram u Prvoj ligi i to cijenim. Ima prostora za ostanak u Pljevljima, ali ima i poziva drugih klubova. Želim da igram i razvijam se, zaključio je Vukotić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
29.05.2021-18:53 18:53

Dobri i kulturni momci.odlicni fudbaleri. Odigrali odlicno. Hvala vi momci u ime navijaca Rudara. Sretno ako odete dje drugo.