Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Podgorica rekonstruiše tim za narednu sezonu: Stigao Sentoku, pet igrača napustilo klub

Najmlađi prvoligaš prije par dana angažovao je Andriju Kaluđerovića, doskorašnjeg vezistu Koma, a upravo iz redova Zlatičana, Podgorica je ,,ugrabila“ još jednog novajliju i to u liku Japanca Hira Sentokua

Podgorica će, nakon debitantske sezone u Prvoj ligi, u novu ući sa dosta promjena. Dok se čeka i zvanična potvrda za šefa stručnog štaba, Podgorica uveliko radi na formiranju tima, koji će očigledno doživjeti ozbiljne promjene.

Sentoku, Foto: Pobjeda.me

Najmlađi prvoligaš prije par dana angažovao je Andriju Kaluđerovića, doskorašnjeg vezistu Koma, a upravo iz redova Zlatičana, Podgorica je ,,ugrabila“ još jednog novajliju i to u liku Japanca Hira Sentokua.

Japanski internacionalac u tek završenoj sezoni, bio je jedan od najstandardnijih igrača Koma, upisao je 30 nastupa (2068 minuta), ali i najboljih igrača tima sa Zlatice. Nakon eliminacije u baražu od Jezera, bilo je jasno da će Sentoku napustiti Kom. Odmah je reagovao tim iz Lješkopolja i dogovorio sve detalje sa Sentokuom, koji je već zadužio žutu opremu.

Sa druge strane, aktuelni su odlasci – klub su napustili bek Bojan Aligrudić, štoper Jovan Pajović, te vezisti Milija Golubović i Matija Božanović, kao i napadač Ivan Bulatović. Aligrudić je imao solidnu minutažu, igrao na 24 utakmice, baš kao i Pajović (25 nastupa), ali više nije ,,bonus“ igrač, odnosno do 21 godine.

Milija Golubović, nekadašnji kapiten Rudara, nije opravdao očekivanja, igrao je na 18 mečeva, ali svega 1368 minuta, a i povreda je ostavila traga, dok je Matija Božanović, nekadašnji igrač Dečića i Petrovca, igrao na 24 utakmice, ali očigledno nije u planovima, jer je Podgorica već dobila pojačanja u veznom redu.

Bulatović je igrao na 14 utakmica, pa je jasno da i on želi promjenu sredine kako bi dokazao svoje kvalitete.

Jasmin Agović odigrao je sve mečeve tokom sezone.

Pouzdanom čuvaru mreže istekao je dvogodišnji ugovor sa Podgoricom, pa će narednih dana biti poznata njegova situacija, odnosno da li će ostati u klubu iz Lješkopolja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve