Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Podgorica protiv Lovćena u derbiju za vrh tabele

Rasplet borbe za ABA 2 ligu naredne sezone počinje praktično već ovog vikenda. Podgorica u derbiju čeka Lovćen 1947, a pobjednik će napraviti krupan korak da ostane u vrhu tabele

Rasplet borbe za ABA 2 ligu naredne sezone počinje praktično već ovog vikenda. Podgorica u derbiju čeka Lovćen 1947, a pobjednik će napraviti krupan korak da ostane u vrhu tabele.

Obje ekipe poslije šest rundi imaju skor 4-2 i dijele drugo mjesto.

Podgorica je svoja dva poraza doživjela u gostima od Teoda i SC Derbija. Gradski derbi izgubili su u prethodnom kolu kada su prekinuli niz od četiri trijumfa.

Kod kuće su bili sigurni protiv Primorja 1945 i Milenijuma.

Sastav su pojačali dolaskom Nikole Miškovića koji je debitovao u meču sa SC Derbijem i ubacio osam poena, a puno veći doprinos dao je u meču Kupa Crne Gore protiv Pljevalja, pa se od njega očekuje dosta u nastavku sezone.

Tu su svakako vrlo opasni Sejfić, Čarapić, Langović, Paunović, Vulević, Kaluđerović.

“Težak raspored koji nam slijedi započinjemo upravo protiv Lovćena. Veoma bitna utakmica za nas koju igramo kući i svjesni smo koliko bi nam značila ta pobjeda. Ekipa Lovćena je mnogo dobra i znamo njihove kvalitete, ali ako damo sve od sebe i budemo igrali dobru odbranu svih 40 minuta siguran sam da ćemo slaviti u tom meču”, poručio je kapiten Podgorice Vladan Kaluđerović.

Lovćen ove sezone igra promjenljivo, kako u I A MCKL, tako i u ABA 2 ligi. Jedan od razloga su veliki problemi koje imaju zbog povreda.

Ni u meču sa Podgoricom neće biti kompletni, faliće Novović, pod znakom pitanja je i Mugoša.

Ipak Cetinjani će u Podgorici predstaviti posljednje pojačanje – Uroša Lukovića. Iskusni centar trebalo bi da donese dodatnu sigurnost u borbi za vrh tabele I A MCKL.

Cetinjani su u gostima bili ubjedljivi protiv Danilovgrada i Milenijuma. Derbije u domaćem šampionatu nijesu igrali dobro pošto su izgubili od Sutjeske i Ibra, pobijedili Teodo. Sva tri puta viđeni su vrlo neizvjesni mečevi.

Za razliku od Podgorice nijesu igrali tokom sedmice utakmicu Kupa, tako da su imali više vremena za pripremu meča.

“Igramo protiv ozbiljnog protivnika, uz Sutjesku Podgorica je naš najveći konkurent za mjesto u ABA2 ligi i moramo da odigramo i preko svojih mogućnosti da bi savladali ekipu Podgorice. I dalje imamo problema sa povredama ali ćemo se skupiti i odigrati bobreno, vidjećemo za šta će to biti dovoljno”, poručio je Petar Kusovac.

Sedmo kolo otvaraju večeras od 18 sati Jedinstvo 1950 i Sutjeska. Sjutra od 18 igraju Podgorica i Lovćen 1947, meč Teoda i Ibra je u nedjelju od 18 sati, dok su za ponedjeljak zakazani dueli Primorje 1945 – SC Derbi (18h) i Milenijum – Danilovgrad (19:30h).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve