Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Počinje trenersku karijeru: Mirko Vučinić dobio UEFA A licencu

Prvi kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije sinoć je u Baru pred komisijom, koju su činili direktor Centra za edukaciju trenera dr Niko Raičković, selektor reprezentacije Miodrag Radulović i Boris Ljutica, sekretar Centra za edukaciju trenera, uspješno odbranio diplomski rad i zvanično postao trener sa UEFA ''A licencom'', tako da od danas može da počne da gradi trenersku karijeru

Tačno tri godine nakon što je definitivno odlučio da završi igračku karijeru, Mirko Vučinić je na novom početku.

Prvi kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije sinoć je u Baru pred komisijom, koju su činili direktor Centra za edukaciju trenera dr Niko Raičković, selektor reprezentacije Miodrag Radulović i Boris Ljutica, sekretar Centra za edukaciju trenera, uspješno odbranio diplomski rad i zvanično postao trener sa UEFA ”A licencom”, tako da od danas može da počne da gradi trenersku karijeru.

Vučnić je u društvu nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Mitra Novakovića, sadašnjeg sportskog direktora Mornara, došao na “Topolicu”, gdje je odradio i trening sa fudbalerima barskog tima, koji su prije par dana i zvanično postali prvoligaši.

Nakon što je bio u ulozi trenera, imao je vremena i povoda da sa Novakovićem evocira uspomene iz igračkih dana, ali i da nekada sjajni golgeter razmijeni mišljenje sa ljudima iz stručnog štaba Mornara, kojem je poželio mnogo sreće u prvoj ligi. Vučinić je bio i u društvu bivšeg reprezentativca Radomira Đalovića, kao i menadžera Nina Dedaja.

Mirko je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Nikšiću, igrao je u mlađim kategorijama Sutjeske, ali je već sa 16 godina otišao u italijanski Leće. Nakon fantastičnih partija u dresu kluba iz Pulje prešao je u Romu, da bi vrhunac karijere doživio u Juventusu sa kojim je osvojio tri Skudeta prije odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate.

Međutim, sredinom novembra 2015. godine doživio je peh Vučinić se povrijedio na meču Arapskog Zalivskog kupa protiv Fudžaire. Za razliku od 2007. godine, kada je kao igrač Rome pokidao prednje ukrštene ligamente lijevog koljena, tada je stradalo desno. I pored volje i želje, Mirko više nije bio spreman za najveće izazove, zbog čega je i završio karijeru.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 45 utakmica i postigao 17 golova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve