Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Počinje projekat Škola fudbala FSCG

Radi se o projektu koji predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore

Projekat ”Škola fudbala FSCG”, čiji je cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacije, počeće danas prvim treningom na Kampu Fudbalskog saveza na Starom aerodromu, saopšteno je iz FSCG.

Radi se o projektu koji predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore.

Kroz ”Školu fudbala FSCG” sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, a ujedno će se sticati uslovi za stvaranje i kasnije funkcionisanje Akademije, koja bi radila po uzoru na najsavremenije ustanove sličnog tipa u Evropi i svijetu.

Prvu grupu igrača, koja će biti na pripremama od danas do 25. januara, čine fudbaleri koji su kandidati za kadetsku reprezentaciju, odnosno igrači rođeni 2006. godine i mlađi.

Pripreme je organizovao stručni štab na čelu sa Goranom Perišićem, koji se odlučio za 25 igrača – golmani: Stefan Nenezić (Budućnost), Ivan Božinović (Grbalj), Ognjen Milović (OFK Titograd); odbrana: Uroš Piperović, Miloš Vračar (Podgorica), Danilo Pejović (Kom), Bodin Tomašević, Lazar Maraš (Budućnost), Bojan Damjanović (Sutjeska), Tomislav Turović, Lazar Martinović (OFK Titograd), Lazar Šekularac (Jezero); vezni red: Stefan Đukanović, Danilo Vukanić, Vasilije Adžić, Marko Perović, Andrej Camaj (Budućnost), Andrija Bulatović (Kom), Nemanja Radević (OFK Titograd), Nemanja Bojanić (Budva), Filip Perović (Iskra), Vuk Popović (Mladost DG); napad: Andrej Kostić (Mladost DG), Marko Tadić (OFK Titograd), Marko Šćepanović (Iskra).

Za sve pozvane igrače obezbijeđeni su specijalni medicinski pregledi i svi su dobili dozvolu za treniranje u premijernoj ”Školi fudbala FSCG”.

U naredne dvije sedmice, fudbaleri će na Kampu FSCG trenirati dva puta dnevno, a planirani su i posebni treninzi na bazenu hotelskog kompleksa ”Voco”.

Stručni štab Gorana Perišića čine njegovi asistenti Sead Babača i Dragan Mijanović, sa golmanima će raditi Saša Živaljević, dok će kondicioni trener biti Milivoje Grbović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve