Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Počinje Mundobasket, Crna Gora spremna za istorijski debi!

Debi na najvećem takmičenju Crne Gora će imati u nedjelju 1. avgusta od 14 sati kada će odigrati meč protiv Grčke u Nanjingu, koju predvodi MVP NBA lige Janis Adetokumbo

Utakmicom između Angole i Srbije danas će početi Svjetsko košarkaško prvenstvo u Kini, a sve aktuelnosti i događaje moći ćete da pratite na portalu Aktuelno.me.

Foto: FIBA.com

Ljubitelje igre pod obručima očekuju jako zanimljive utakmice, veliki broj košarkaških zvijezda i borba za najvredniji trofej u svijetu košarke.

Ljubitelje ovog sporta u Crnoj Gori svakako će najviše zanimati učinak izabranika Zvezdana Mitrovića. “Crveni” su izborili prvi, istorijski plasman na Mundobasket.

Debi na najvećem takmičenju Crne Gora će imati u nedjelju 1. avgusta od 14 sati kada će odigrati meč protiv Grčke u Nanjingu, koju predvodi MVP NBA lige Janis Adetokumbo. Može se reći da su Heleni favoriti, ali svako ko prati košarku zna da su naši momci kadri da naprave iznenađenje.

Već u utorak 3. septembra Crna Gora će u istom gradu igrati protiv selekcije Novog Zelanda. “Crveni” bi u duelu sa Novozelanđanima mogli da traže šansu i bitku za prolazak u naredni krug takmičenja, a Nikola Vučević i momci vjerovatno važe za favorite u tom duelu.

Posljednji meč u grupi Mitrovićevi izabranici igraju u srijedu 5. septembra, a rival je Brazil. Ova selekcija godinama unazad ima odličan sastav, dostao zvijezda i uvijek važi za reprezentaciju koja može iz drugog plana da napravi dobar rezultat. Biće to težak zadatak za “Crvene”, ali ne i nerješiv.

Evo sastava naše selekcije:

Nikola Ivanović, Derik Nidam, Petar Popović, Sead Šehović, Suad Šehović, Aleksa Popović, Dino Radončić, Nemanja Radović, Bojan Dubljević, Nikola Vučević, Marko Todorović i Milko Bjelica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve