Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Počinje finalni turnir vaterpolo Kupa Crne Gore

Večeras su na programu polufinala Kupa Crne Gore, a po tradiciji posljednjih godina glavno pitanje je da li neko može zaprijetiti vladaru Jadran Carinama

Na zatvorenom bazenu SC Morača večeras i sjutra veče biće odigran finalni turnir vaterpolo Kupa Crne Gore.

Foto: Wpolo.me

Večeras su na programu polufinala Kupa Crne Gore, a po tradiciji posljednjih godina glavno pitanje je da li neko može zaprijetiti vladaru Jadran Carinama.

Novljani i u ovu završnicu ulaze kao apsolutni favoriti, a rival u polufinalu će im biti najveći rival Primorac (18h). Nekada je ovaj meč bio veliki derbi, ali zbog problema sa kojima Kotorani kubure mnogo godina postalo je odrađivanje posla za Jadran.

Uvertiru za ovo polufinale dva ljuta rivala su imali u Regionalnoj ligi. Mlada ekipa Primorca je u nekim momentima pokazala karakter, ali je na kraju presudilo iskustvo Vladana Spaića i ostalih (16:10).

“Ako budemo na svom nivou, kao u izdanjima u Ligi šampiona, mislim da finale neće biti upitno”, nema dilemu Spaić.

“Međutim, na tome se neće završiti pošto će nas u finalu vjerovatno čekati Budva, koja je ozbiljna ekipa. Mislim da neće doći ni do kakvog opuštanja i da ćemo biti maksimalno motivisani”.

Sa druge strane, kotorska četa želi da odigra još jedan dobar meč protiv aktuelnog osvajača Kupa i da mladi igrači steknu dodatno iskustvo.

“Želimo da mlade igrače tehnički i taktički podignemo na viši nivo. U ovom polufinalu ćemo se potruditi da popravimo neke stvari koje nijesu funkcionisale u prethodnom međusobnom duelu. Da još jednom vidimo gdje smo u odnosu na Jadran”, poručio je Uglješa Brguljan, pomoćni trener kotorskog sastava.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve