Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Početak koji obećava: Pogledajte pet stvari koji su viđeni da debiju Faruka Hadžibegića

Hrabri sokolovi su protiv Mađarske u napadu uglavnom uvijek znali šta žele. Imali su autoritet, u pojedinim trenucima su plesali, dolazili do prilika lakše nego ranije, bili konkretni… A kada nisu bili konkretni – Aleksandar Boljević u jednom trenutku u drugom dijelu otišao u širinu umjesto direktno na gol – Faruk Hadžibegić je gestikulirao rukama sa klupe da je mladi ofanzivac pogriješio. Direktnu Crnu Goru možemo da očekujemo i u budućnosti

Faruk Hadžibegić je debitovao pobjedom, potpisao je prvi trijumf hrabrih sokolova poslije skoro godinu dana i šest neuspjeha (dva remija, četiri poraza), vratio je poljuljano samopouzdanje u rimejku utakmice sa Mađarskom od prije 12 godina. Ali unio je i novine. donosimo pet stvari sa debija legendarnog Sarajlije!

Faruk Hadžibegić

■ IGRA KOJA OBEĆAVA

Crna Gora je imala igru! Makar i na momente, a to je nešto što obećava pred naredne akcije. Dobro se ponašala u formaciji 4-5-1 sa jednim defanzivnim vezistom, ali i u rombu 4-4-2. Hadžibegić nije imao vremena da do kraja sprovede svoje ideje, ali ruka 61-godišnjeg stratega se vidjela. I iz okupljanja u okupljanje, igra samo može da bude bolja.

■ AUTORITET U NAPADU

Hrabri sokolovi su protiv Mađarske u napadu uglavnom uvijek znali šta žele. Imali su autoritet, u pojedinim trenucima su plesali, dolazili do prilika lakše nego ranije, bili konkretni… A kada nisu bili konkretni – Aleksandar Boljević u jednom trenutku u drugom dijelu otišao u širinu umjesto direktno na gol – Faruk Hadžibegić je gestikulirao rukama sa klupe da je mladi ofanzivac pogriješio. Direktnu Crnu Goru možemo da očekujemo i u budućnosti.

■ PROBLEMI U DEFANZIVI

Dok je ofanziva djelovala dobro, defanziva – nije! Da li zbog činjenice što su crveni prvi put igrali sa samo jednim defanzivnim veznim ili zbog nečeg drugog, tek odbrana je djelovala bušno. Često nedovoljno dobro ni za amaterski nivo. To su Mađari iskoristili jednom, a mogli i više puta. Međutim, u defanzivnom dijelu bi sve trebalo da dođe na svoje mjesto povratkom lidera Stefana Savića.

■ PROŠIREN ROSTER

Hadžibegić je više puta ponovio da se neće odreći nijednog igrača, a to se odmah osjetilo na debiju. Za razliku od Ljubiše Tumbakovića kod koga se uglav nom znalo ko će početi meč i koji se oslanjao na najviše 14 reprezentativaca, novi selektor je proširio roster. Tako smo na djelu vidjeli sjajnog Vukana Savićevića, Risto Radunović je konačno dobio pravu šansu, baš kao i Sead Hakšabanović koji je doduše samo na momente pokazao talenat. A tu su bili i Dušan Lagator, Deni Hočko, Branislav Janković…

■ ATMOSFERA

Poslije utučenih lica nakon slučaja Kosovo i očekivanog poraza od Češke iz takve atmosfere, na licu hrabrih sokolova je konačno bio vidan – osmijeh. Crveni su se skupili, ostavili sve iza sebe, uostalom pokazali karakter poslije vođstva Mađara. Atmosfera je ponovo vedra, a dobre rezultate piše upravo – timski duh. Crna Gora ga ponovo ima, šteta samo što navijači nisu ispoštovali momke. Ali i tifozi imaju priliku da se isprave – već u utorak protiv Češke (20.45).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve