Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pobuna rukometaša Slovenije: Smijenjen Veselin Vujović

Vujoviću je uručen otkaz nakon što se nekoliko igrača pobunilo da neće igrati na EP ukoliko on ostane selektor

Legendarni rukometaš Veselin Vujović smijenjen je sa mjesta selektora selekcije Slovenije samo mjesec dana prije Evropskog prvenstva.

Vujović, Foto: B92.net

Vujoviću je uručen otkaz nakon što se nekoliko igrača pobunilo da neće igrati na EP ukoliko on ostane selektor.

Slovenački mediji javljaju da je do pobune došlo zbog nedavne Vujovićeve reakcije na tajm-autu Zagreba, kluba koji odnedavno vodi, kada je slovenačkom igraču Aleksu Vlahu rekao: “Umri, umri da te više ne gledam”!

Negove riječi i ponašanje minulih dana je kritikovao predsjednik RS Slovenije Franjo Bobinac, koji je rekao da je riječ o “neprimjerenom gestu”, a oglasio se i bivši reprezentativac Miha Žvižej, koji je na društvenim mrežama objavio: “I ovog čovjeka vi zovete legendom?”.

“Upravni odbor Rukometnog saveza Slovenije na današnjoj sjednici jednoglasno je odlučio da raskine ugovor o saradnji sa Vujovićem, koji je na klupi naše selekcije bio od maja 2015. godine. Nakon više od četiri godine odlične saradnje, zasićenost unutar nacionalnog tima nedavno je počela da uzima maha, što bi moglo da znači značajno ograničenje i preveliki rizik za predstojeće prvenstvo”, navodi se u saopštenju RS Slovenije.

Slovenija je pod vođstvom aktuelnog trenera Zagreba osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prventsvu 2017. godine u Francuskoj, uz šesto mjesto na Olimpijskim igrama u Riju (2016) i osmo na EP u Hrvatsko (2018), dok se nije plasirana na ovogodišnje SP.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve