Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Pobjede se nižu, a vrh nedostižan

Terzić je potpisao drugi pogodak za domaćina – izveo je tako dobro penal da golman Jasmin Agović nije imao mogućnost da odbrani šut sa kreča

Budućnost je ostvarila pet pobjeda u posljednjih sedam utakmica, naizgled dobar ritam, s tim što se zaostatak za vodećom Sutjeskom ne smanjuje.

“Plavi” kasne 11 bodova za liderom, a do kraja prvenstva ostalo je osam kola. Sve je manje nade za Podgoričane da će odbraniti titulu.

Izabranici Aleksandra Nedovića savladali su prije tri dana Rudar (2:0), ali nisu mnogo profitirali na tabeli jer su Nikšićani bili bolji od Podgorice na “DG Areni” (1:0).

“Velika je razlika, ali ne i nedostižna. Mi smo Budućnost, borićemo se dok god postoji teoretska šansa da priredimo obrt na vrhu tabele. Potrudićemo se da dobijemo sve utakmice do kraja, ma koliko to bilo teško. Ako to ne bude dovoljno za titulu, uradićemo sve da osvojimo Kup. Sa jednim trofejom spasili bismo sezonu”, za Pobjedu kaže kapiten Vasilije Terzić, koji je prokomentarisao posljednji trijumf nad Rudarom pod Goricom.

“Pružamo zapažene partije u posljednja tri meča. To je ono čemu težimo. Naravno, uvijek može bolje i trudićemo se da dižemo formu kako se bliži kraj takmičarske godine. Rezultat protiv Rudara nije došao u pitanje. Dali smo gol na vrijeme, potom još jedan kojim smo prelomili utakmicu. Imali smo još šansi, ali zadovoljni smo pobjedom od 2:0”, ističe 22-godišnji vezista.

Terzić je potpisao drugi pogodak za domaćina – izveo je tako dobro penal da golman Jasmin Agović nije imao mogućnost da odbrani šut sa kreča.

Nekadašnji mladi reprezentativac dao je treći gol u Telekom 1. CFL, čime je izjednačio najbolji lični učinak u Ligi. Ove sezone može da pomjeri sopstvene granice…

“Nikada ne gledam sebe. Tim je ispred svih nas. Uvijek neko iskoči. Volio bih da postignem još koji gol i asistenciju, ali sve bih to mijenjao za pobjede ekipe”, rekao je Terzić.

Mala je vjerovatnoća da Budućnost odbrani titulu, ali od pehara Kupa dijele je tri meča.

U ponedjeljak je žrijeb polufinala. Mogući rival je neko od tri ekipe iz vrha tabele – Sutjeska, Dečić ili Iskra.

Ima li Terzić želju?

“Nemam”, bez dvoumljenja odgovora kapiten Podgoričana.

“Sa kim god da nas spoje kuglice, znamo da moramo da izvučemo najbolje iz sebe da bismo prošli. Igraju se dvije utakmice u polufinalu, potom finale na jednu. Nemamo prava na grešku. Uradićemo sve da budemo dio najljepšeg meča u godini. Siguran sam da bi naši navijači napravili lijepu atmosferu, a na nama je da ih obradujemo osvajanjem masovnijeg takmičenja. Ipak, prvo da vidimo ko će nam biti rival prije finala. Spremićemo se i tražiti pobjedu”, naglašava Terzić.

Dan uoči žrijeba Kupa, Budućnost će gostovati Mornaru u 29. kolu elitnog karavana.

“Barani su u nizu od šest utakmica bez pobjede, gori im pod nogama i biće motivisani da se “vade” protiv nas. Očekuje nas težak ispit, ali za nas je pobjeda jedini izbor. Samo da budemo zdravi. Vjerujem da onda neće biti problema ni na “Topolici”, ni u izazovima koji slijede”, zaključio je Terzić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve