Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pobjeda košarkaša Budućnosti: I Gran Kanarija pala u “Morači”

Košarkaši Budućnosti Voli nastavili su seriju pobjeda, upisali su petu uzastopnu u svim takmičenjima, a šestu u Euroligi! U 20. kolu elitnog takmičenja “plavi” su savladali Gran Kanariju 75:70, i revanširali joj se za poraz u prvom dijelu u Las Palmasu od 95:85. Nakon Baskonije, Barselone i Reala pao je u “Moraču” i četvrti španski predstavnik, kao i moćni CSKA i turska Darušafaka.

Budućnost je od starta krenula ozbiljno, u nekoliko navrata tokom prve četvrtine imala je pet poena prednosti, na kraju iste bilo je 27:24. Gran Kanarija je prvi put povela sredinom drugog dijela meča 31:29, smjenjivale su se dvije ekipe u vođstvu, da bi poluvrijeme pripalo gostima 38:36.

U 23. minutu španski predstavnik vodio je 45:41, ali serijom 7:0 dolazimo do novog vođstva. Noris Kol postigao je posljednje poene u trećem periodu za 61:57. U 32. minutu Gran Kanarija prilazi na 63:61, a na tri minuta do kraja Erl Klark pogađa za 71:63. Španci su do kraja uspjeli samo da smanje prednost na 75:70, Budućnost nastavila sa pobjedama i sada ima četiri više od fenjeraša Darušafaka, a isti broj trijumfa kao Gran Kanarija.

Najefikasniji u našem timu bio je nevjerovatni Noris Kol sa 20 poena, Bitadze je ubacio 14, Džekson 10. Kod gostiju najefikasniji bio je Sim Sander sa 16 poena.

Naredni rival u Euroligi je CSKA i to u Moskvi 1. februara, a onda u Podgoricu šest dana kasnije stiže Himki. U ABA ligi Budućnost u poneđeljak gostuje Olimpiji od 21 sat, a između CSKA i Himkija, plavi će ugostiti barski Mornar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve