Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pobjeda karijere: Kovinić savladala šampionku US opena

Kovinić je danas u drugom kolu Australijan opena, nakon maratonskog meča i skoro tri sata eliminisala Emu Radukanu i prvi put u karijeri se plasirala u treće kolo jednog grend slema

Crnogorska teniserka Danka Kovinić ostvarila je pobjedu karijere!

Ona je danas u drugom kolu Australijan opena, nakon maratonskog meča i skoro tri sata eliminisala Emu Radukanu i prvi put u karijeri se plasirala u treće kolo jednog grend slema.

Danka je slavila u tri seta 6:4, 4:6, 6:3.

Radukanu je bolje otvorila meč i povela 3:0, ali je onda tražila medicinski tajm-aut zbog problema sa žuljevima na dasnoj šaci. To je Danka iskoristila, vezala pet gemova i povela u setovima.

U drugom setu Radukanu je odmah napravila brejk, vodila 2:0 i prednost održavala do osmog gema, kada je Danka uspjela da se vrati i izjednači na 4:4. Ipak, već u narednom gemu Radukanu pravi novi brejk, potom je prvi put na meču spasila brejk lopte i izjednačila u setovima.

Ključni momenat u trećem setu desio se u šestom gemu – na 40:40, na servisu Eme Radukanu, Danka je osvojila poen kada je lopta zakačila vrh mreže i prešla na polje protivnice, a onda je Novljanka brejk loptu iskoristila tako što je fantastično lobovala Radukanu, povela 4:2 i plasirala se u treće kolo.

Imala je Danka u trećem setu priliku i ranije da riješi meč, vodila je 3:1, ali je Radukanu uspjela da se vrati na 3:2. Nije to poremetilo crnogorsku teniserku, koja je ostvarila najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri.

U narednoj rundi Kovinić igra protiv bolje iz duela u kojem se sastaju Simona Halep i Maja Hadad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve