Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pobjeda direktno vodi na Svjetsko prvenstvo

Prvu priliku da koliko-toliko poprave utisak nakon eliminacije u četvrtfinalu imaće danas od 14 sati sa Grčkom

Za plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu našim vaterpolistima potrebna je pobjeda iz posljednja dva meča na Evropskom šampionatu u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Prvu priliku da koliko-toliko poprave utisak nakon eliminacije u četvrtfinalu imaće danas od 14 sati sa Grčkom.

,,Heleni“ se u Splitu nijesu proslavili, stigli su kao najbolji treći tim sa Svjetskog prvenstva, ali nakon remija sa Hrvatskom i Francuskom, lakih pobjeda nad Maltom i Izraelom, potpuno su podbacili u četvrtfinalu sa Španijom. Grčki tim u Hrvatskoj nije pronašao formu iz Mađarske kada je igrao odlično i kada su mogli još bolje od bronzanog odličja. Fali im napadačka snaga što bi naš tim mogao da iskoristi i vjerovatno kroz neku brzu igru dođe do prijeko potrebnih lakih golova.

– Doživjeli smo težak poraz, mislili smo da možemo da pobijedimo Mađare, bili smo blizu, ali na kraju smo primili tri laka gola što je presudilo. Protivnik je znao da nas kazni, što je sa nekoliko iskusnih igrača koji nastupaju u velikim klubovima napravilo prevagu u četvrtfinalu – istako je golman Petar Tešanović.

Protiv Grčke mladi golman vidi šansu, a ističe da je motiv ogroman jer je u igri plasman na SP.

– U našoj ekipi je dosta mladih igrača, a motiva nam neće faliti u posljednja dva meča da uđemo na pravi način. Prvi je sa Grčkom koja je nedavno na SP osvojila treće mjesto. Čeka nas težak posao, ali daćemo sve od sebe da ih pobijedimo i budemo što bolje plasirani na ovom šampionatu – jasan je naš golman.

Boli ,,ajkule“ poraz od aktuelnog šampiona Evrope. Ali, znaju da od gledanja u prošlost nema ništa.

– Mađari su zasluženo otišli dalje. Greške koje smo napravili u posljednjoj četvrtini skupo su nas koštale. U važnom meču na šampionatu, protiv velikog rivala, dugo smo bili u egalu, dali maksimum, ali je to u tom trenutku bio naš krajnji domet – istakao je centar Vladan Spaić.

Grčka ima nekoliko vrhunskih vaterpolista, možda nemaju iskustvo kakvo su imali u ranijim takmičenjima, ali odlična izdanja kroz ligaški dio i elitu su adut kojim bi mogli da naprave problem našem timu.

– Što se tiče nastavka takmičenja, čeka nas bitan meč sa Grcima. Svjesni smo da do kraja takmičenja moramo da dođemo do još jedne pobjede zbog direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Motiva neće faliti, kao i u svakoj utakmici, tražićemo pobjedu – poručio je Spaić. A. M.

Očekivana polufinala

Aktuelni evropski prvak Mađarska za finale EP igraće protiv Španije, aktuelnog svjetskog šampiona. Drugi par su domaćin Hrvatska i vicešampion svijeta Italija. Prognoze uoči prvenstva Evrope bile su na mjestu. Polufinalisti se nijesu mučili do završnice, Mađarska je savladala naš tim 11:8, a Španija je bez problema slavila u meču sa Grčkom 9:5.

Malo uzbuđenja bilo je u duelu Italije i Francuske, ali su nakon minusa od dva gola ,,azuri“ krenuli u seriju od 7:0 za 10:5 i u trećem minutu treće četvrtine otklonili sve dileme oko pitanja pobjednika. Na kraju su Italijani slavili ubjedljivo 16:8.

Domaćin je očekivano lako izašao na kraj sa Gruzijom (15:5).

Raspored

Za plasman od 11. do 12. mjesta

10.00 – Izrael – Holandija

Za plasman od 9. do 10. mjesta

11.30 – Rumunija – Srbija

Za plasman od 5. do 8. mjesta

14.00 – Crna Gora – Grčka

15.30 – Gruzija – Francuska

Polufinale

18.00 – Mađarska – Španija

20.30 – Hrvatska – Italija

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve