Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pletikosić ponovo u Budućnost: Malo je neobično, ali lijepo

Početkom prošle sedmice, kada je Itana Grbić otišla u FTC, brzo je dogovorena saradnja i povratak crnogorske reprezentativke u Podgoricu

Matea Pletikosić do juče je trenirala sa Krimom (prošle godine imala je sezonu snova), a danas je u plavom dresu igrala protiv slovenačke ekipe.

Početkom prošle sedmice, kada je Itana Grbić otišla u FTC, brzo je dogovorena saradnja i povratak crnogorske reprezentativke u Podgoricu.

– Malo je bilo neobično i čudno. Do prije neki dan sa Krimom, a danas protiv njih. Ali, dobro, ovo sam željela, prihvatila, spremna sam, znam da ću dati sve što imam da pomognem ekipi i vjerujem da ćemo kroz Ligu šampiona stasavati i da nikome nećemo biti lak rival – kazala je Pletikosić.

Budućnost je od petka u Ljubljani, a zajednički treninzi i za ponedjeljak planirana sparing utakmica, biće od velike koristi stručnom štabu sa Bojanom Popović.

– Prvi treninzi su bili odlični. Osjetila sam lijepu energiju, zbog čega sam jako srećna. Svjesni smo da nas čeka težak posao, ali je najbitnije da smo svi pozitivni i da se slažemo. A kroz rad ćemo stvari polako slagati. Mislim da će nam sparing sa Krimom odlično poslužiti. Juče smo radili odbranu, napad, kontre, sve ono što će će nam koristiti.

Sa puno nepoznanica, makar za početak, Budućnost ulazi u nove obaveze. Prva je 11. septembra u Koprivnici sa Podravkom.

– Najbitnije je da pokažemo odgovornost i da poštujemo ono što Bojana bude tražila od nas. Naravno, za sve treba i vremena i strpljenja. Vjerujem da ćemo s vremenom biti sve bolje i da će svi promašaji nestati kroz dobar rad i utakmice. Što se tiče kvaliteta grupe – ponoviću da nas čeka težak zadatak, ali borićemo se i gradićemo zajedno priču. Sigurna sam da nikome od protivnika sa nama neće biti lako – jasna je Pletikosić.

Matea je počela da se pakuje. U četvrtak stiže u Podgoricu (,,plave‟ se u utorak vraćaju kući).

– Svratiću kod kuće na dan, jer bi bilo naporno da vozim čitav dan od Ljubljane. Podgorica je moja kuća i stvarno se radujem povratku i obavezama koje nas čekaju.

Što se tiče sistema, za Mateu neće biti problema da se uklopi. Sve stvari su joj poznate…

– Ništa strano. Spremna sam za rad, za minutažu, zato sam i prihvatila da se vratim. Neće biti lako, ali tako se grade igrači.

Već u oktobru, a pred SP u Španiji, Mateu sa reprezentativkama čekaju nove obaveze.

– Najvažnije je da se posložimo. Nadam se da će se Milena vratiti, jer ćemo sa njom biti i jače i bolje.

O utiscima sa Olimpijskih igara kaže:

– Velika škola. Mada je sve velika škola – i utakmica i treninzi… Iz svega se pouke mogu izvući.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve