Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Plejmejker stigao u Budućnost: Znam da klub ima tradiciju i da navijači poštuju košarku

Fil But, novi košarkaš Budućnost Volija, doputovao je u Podgoricu

Fil But, novi košarkaš Budućnost Volija, doputovao je u Podgoricu.

Bivši košarkaš Ostendea je dao interbju za klupski sajt, tako se i predstavio crnogorskoj javnosti:

“Da li poznaješ nove saigrače, koliko znaš o klubu?

“e poznajem saigrače ali poznajem nekoliko igrača koji su ranije igrali ovdje. Čuo sam da su navijači sjajni, znam o velikoj tradiciji, koliko navijači znaju o košarci i koliko je poštuju. Čuo sam samo dobre stvari o klubu.

Pričao si sa Džejmsom Belom o klubu?

“Jesam. On je sa Vilanove, rekao mi je da mu je bilo ovdje odlično, da su navijači sjajni i da mu je bilo lijepo za život. Dobro iskustvo u svakom smislu.

Odigrao si sjajnu utakmicu 2016. godine kada je Vilanova osvojila NCAA šampionat u poslednjim sekundama. Kakva su tvoja sjećanja?

“Bila je vrlo neizvjesna utakmica, sjećam se da sam bio u ritmu, ne sjećam se ni rezultata, samo mi je u pamćenju tok utakmice. Bio sam uzbuđen zbog načina na koji smo dobili, šuta u poslednjoj sekundi. Nije moglo bolje da se završi, sjajan osjećaj toga dana”.

Osvojio si dvije NCAA titule. Kakva su tvoja sjećanja na koledž?

“Pobjeđivanje je zabavno. Osvajanje dva šampionata je ostavilo nevjerovatna sjećanja na tim, na put koji smo prešli da bi došli do toga. Uradili smo zajedno sjajne stvari i sjećam se samo pobjeda i uživanja u pobjedama”.

Nastupao si u G League. Koliko je važno za igrača da prođe razvojnu NBA ligu?

“G League je u potpunosti podređena razvijanju igrača da dođu do sledećeg nivoa, da naprave idući korak a treneri su tu da te usmjere. Za mene je to bilo dobro iskustvo gdje sam dosta naučio o NBA stilu igre. Uživao sam u vremenu koje sam tamo proveo”.

Osvojio si titulu i u prvoj sezoni u Evropi. Šta navijači mogu očekivati od tebe?

“gram jako i uvijek želim da pobijedim. Želim da tim pobjeđuje, uradiću sve za pobjedu i volim biti u pobjedničkim timovima. Pretpostvaljam da je pobjednički gen u meni, tome stremim”.

Ti si kombo bek. Koja je tvoja omiljena pozicija i stil igre?

“Volim da igram i kao plejmejker i kao bek šuter. Uvijek zavisi od potreba tima. Prethodne sezone sam najviše vremena proveo kao bek šuter ali je bilo perioda igre kada me je trener stavljao na pleja. Šta god trener kaže, ja ću uraditi”, istakao je But.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve