Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavnica 2019: Novljani sjajni na šestom Podgoričkom triatlonu

Iz Triatlon kluba X Herceg Novi nastupalo je 8 takmičara, 3 u disciplini olimpijski triatlon, 5 u sprint triatlonu

Najveće jezero na Balkanu i eco resort Plavnica i ove godine bili su središte jednog od najznačajnijih triatlon takmičenja u Crnoj Gori. Na Skadarskom jezeru uspješno je održan 6šesti Podgorički triatlon Plavnica 2019, a osam članova TK X Herceg Novi, ostvarili su odlične rezultate.

Foto: Radiojadran.com

Preko 100 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Rusije, Ukrajine, Albanije i Amerike učestvovalo je u jednoj od tri discipline :
*Olimpijski triatlon (1,5 km plivanje, 40km biciklizam, 10 km trčanje)
*Sprint triatlon (0,75km plivanje, 20km biciklizam, 5 km trčanje)
*Sprint triatlon štafete

Iz Triatlon kluba X Herceg Novi nastupalo je 8 takmičara, 3 u disciplini olimpijski triatlon, 5 u sprint triatlonu.

Foto: Radiojadran.com

Na ovom takmičenju najviše su se “zamorili” Jelena Tomašević i Luka Čupić, jer su pored odlično odrađene trke morali i po tri puta da se penju na postolje. Jelena, sa rezultatom 2:30:29, ponijela je titule ukupne pobjednice, te pobjednice u kategoriji crnogorskih takmičarki i svoje starosne grupe. Luka sa vremenom 2:09:27 ponovio je to isto u muškoj kategoriji.

I Marko Butulija (2:29:24) okitio se se prvi put bronzom u kategoriji crnogorskih takmičara.

Na sprint triatlonu Marija Bošnjak (1:33:44) osvojila je 3. mjesto u ženskoj konkurenciji, a naš Ironman, Goran Daničić (1:10:25) 2. u muškoj.

Pored njih kući su se vratili sa medaljama i ostali takmičari iz kluba, Vitomir Milošević, Predrag Petrović i Marko Tomašević, koji su ostvarili odlična vremena i plasman.

“Zbog najavljene visoke temperature i velike vlažnosti vazduha, koja čini da subjektivni osjećaj pređe 40°C sve tri discipline održane su istovremeno, da bi se omogućilo da svi takmičati završe trku prije nego što temperatura dostigne svoj maksimum. Na Plavnici je zaista “gorjelo”, što od atmosfere i energije učesnika, što od realnih vremenskih prilika”, kazala je za Radio Jadran, Marija Bošnjak iz TK X Herceg Novi.

Sjajna ekipa iz Triatlon kluba Podgorice, uz pokroviteljstvo Triatlon saveza Crne Gore, Sekretarijata za sport i kulturu Podgorice i opštine Golubovci, bila je domaćin ovog takmičenja, koje iz godine u godinu postaje sve posjećenije i stavlja Podgoricu i Crnu Goru na mapu važnih regionalnih takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve