Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

”Plavi” žele produženo evropsko ljeto

Rival ''plavih'' u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija je kosovski Lapi, koji večeras gostuje pod Goricom (20.30h)

Budućnost će pokušati da ispravi prošlogodišnju blamažu na međunardodnoj sceni – rival ,,plavih“ u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija je kosovski Lapi, koji večeras gostuje pod Goricom (20.30h).

Rival po mjeri, ekipa koja može da se prođe, s tim što su sjećanja na Helsinski i Toršavn još uvijek svježa, a to Podgoričane tjera na oprez i maksimalnu ozbiljnost.

Jedan od najvećih šamara u klupskoj istoriji, čak 13 primljenih golova u četiri utakmice sa Fincima i Faranima, nešto je što će pratiti Budućnost, ali sada počinje neka nova priča, želja da evropsko ljeto što duže traje.

,,Plavima“ se otvaraju povoljni koridori, ali najprije treba preskočiti početnu prepreku.

“Probaćemo da iskoristimo sve svoje prednosti i ostvarimo pobjedu pred svojim navijačima. Interesuje nas samo prvi meč, ne razmišljamo o revanšu. Računamo na faktor motiva i želje da se pokažemo pred, nadamo se, punim tribinama. To u ovom momentu stavljamo ispred trenutne forme, jer je nerealno očekivati da budemo na optimalnom nivou odmah nakon priprema i u prvom zvaničnom meču u sezoni”, rekao je trener Aleksandar Nedović u pres sali Gradskog stadiona.

Žrijeb djeluje povoljno, budući da će uspješniji iz duela Budućnosti i Lapija u narednom kolu najvjerovatnije igrati sa Brejdablikom iz Islanda.

“Rano je za tu temu. Sav fokus je na Lapi. Došli smo u situaciju da nemamo pravo da budemo arogantni prema nikome. Moramo da se dižemo bukvalno iz pepela. Idemo redom”, dodao je Nedović.

Upitan da prokomentariše sa kojom pobjedom bi bio zadovoljan uoči revanša za sedam dana u Prištini, strateg Podgoričana se blago nasmijao.

“Svaka pobjeda bi bila plus pred gostujući meč”, ističe Nedović.

Stručni štab ,,plavih“ skautirao je protivnika.

“Prikupili smo dosta informacija o njima, ali mnogo su mijenjali tokom ljeta i u tri prijateljska meča igrali su u različitim sastavima. Znamo da imaju četiri Brazilca, jednog Meksikanca, a pratili smo i njihove nove igrače kako su igrali u prethodnim klubovima. Sve ćemo to prezentovati igračima”, naglašava Nedović, koji nastavlja:

“Naš rival igra malo atipičan fudbal, nekako u talasima, a čini mi se da mnogo bolje djeluju na terenu kada imaju povoljan rezultat, nego kada gube. Zato ćemo morati da budemo pametni i kroz samu utakmicu da pokušamo da razradimo neke opcije”.

Pojačanja su stigla u vidu desnog beka Uroša Ignjatovića, štopera Lionela Adamsa i veziste Arijela Lusera.

Neće svi na teren protiv Lapija, van stroja je Zoran Petrović, a pod znakom pitanja Viktor Đukanović i Igor Ivanović.

Dosta kadrovskih problema za Nedovića…

“Pratile su nas sitnije povrede, a tokom priprema bilo je i virusa. To nas je negdje poremetilo, ali sve se to zaboravlja pred evropsku utakmicu. Startnih 11 još nisam odredio, a posljednji trening otkloniće dileme. Ko god da dobije šansu, vjerujem da će dati najbolje što može u cilju povoljnog epiloga”, kazao je Nedović.

Budućnost je trenirala u klupskom kampu na Starom aerodromu, a na Zlatiboru je odradila glavnu fazu priprema.

Prije Lapija, ,,plavi“ su odigrali četiri kontrolne utakmice – i svaki put remizirali.

“Pauza je bila jako kratka, a zbog toga su i pripreme koncipirane drugačije. Odradili smo ono što je bilo do nas. Falilo je igrača, ali trudili smo se da izvučemo maksimum. Forma će da raste kroz takmičarske mečeve, a do tada uradićemo sve da ono što fali nadomjestimo pravim odnosom”, zaključio je Nedović.

Terzić: Uz navijače do pobjede

Kapiten Vasilije Terzić jedan je od fudbalera Budućnosti koji gotovo nisu imali predaha od kraja prošle sezone.

Dvadeset trogodišnji vezista bio je dio crnogorske reprezentacije tokom juna u Ligi nacija, a nakon toga se priključio klupskim saigračima.

“Prošla sezona je veliki motiv za nas da se ovog puta pokažemo u što boljem svijetlu i da sa povoljnim rezultatom dočekamo revanš”, rekao je Terzić.

“Neće biti lako, ali igramo kod kuće, na našem stadionu, vjerujemo pred što više publike i nadamo se da će to biti faktor koji će nam omogućiti da zabilježimo pobjedu”, ističe prvotimac ,,plavih“.

Koliko je teško za igrača kada nema bar nekoliko dana za odmor?

“Imao sam čast da dobijem poziv za reprezentaciju. Jedno veliko iskustvo za mene. Nakon toga sam otputovao na Zlatibor, priključio se ekipi, nove obaveze su stigle brzo. Ne ramišljam o odmoru, već da pomognem ekipi da što bolje prođemo protiv Lapija”, odgovorio je Terzić.

Riječ je potom zatražio trener Aleksandar Nedović koji se nadovezao na riječi kapitena.

“Terzić i golman Miloš Dragojević su po završetku obaveza u reprezentaciju bukvalno sa aerodroma ušli u autobus i došli na Zlatibor. Odmah su nam se priključili. Pokazali su ogroman nivo profesionalizma, kako oni gledaju na Budućnost i dres koji nose. Njihov primjer je za svaku pohvalu, zajedno čuvamo pozitivnu energiju koja će nas, vjerujem, pratiti kroz cijelu sezonu”, rekao je Nedović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve