Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi vjeruju u titulu i na minus 11: Naše je da pobjeđujemo, još ništa nije gotovo

Na najvećem crnogorskom stadionu viđena je spektakularna utakmica. Nikšićani su brzo poveli sa dva razlike, a ''plavi'' do poluvremena izjednačili šutevima iz penala

Derbi za pamćenje nije promijenio odnos na tabeli – Budućnost i Sutjeska odigrali su 3:3 pod Goricom.

Na najvećem crnogorskom stadionu viđena je spektakularna utakmica. Nikšićani su brzo poveli sa dva razlike, a ”plavi” do poluvremena izjednačili šutevima iz penala.

U nastavku je domaćin imao inicijativu, par zicera za preokret, ali umjesto vođstva – bio je prinuđen da ponovo juri zaostatak.

Izabranici Aleksandra Nedovića poravnali su rezultat, ali nijesu mogli do pobjede kojom bi ”otključali” prvenstvo.

To je zapravo i bila suština meča iz ugla Podgoričana – da priđu lideru na osam bodova, a ostalo je ”plus 11” u korist Sutjeske.

– Uzbudljiv derbi, dosta golova, lijepih akcija, šansi, neizvjesnosti do kraja, bio je lijep i ambijent. Nijesmo se najbolje snašli na početku, a rival je to kaznio sa dva gola iz kontri. Uspjeli smo da se vratimo iz dva penala, a u nastavku mogli i da povedemo. Ostaje žal za propuštenim prilikama zbog kojih smo kažnjeni kada nam je njihov igrač dao gol glavom sa zemlje, što nijesmo smjeli da dozvolimo. Bili smo u teškom trenutku, sa igračem manje, ali i pored toga pokazali smo karakter. Pogodili smo za 3:3. Možda najrealniji epilog, ali opet kažem da žalimo što nijesmo pobijedili. Sveukupno, imali smo bolje šanse – rekao je Miloš Raičković za Arenu.

Bodovna prednost ubjedljivo je na strani ljutog rivala.

Nijedan klub u Telekom 1. CFL nije izgubio trku za titulu kada je imao dvocifrenu bodovnu zalihu na vrhu.

Vezista Budućnosti vjeruje da nije sve riješeno:

– Sutjeska ima veliku prednost, ali daleko od toga da je prvenstvo gotovo. Ostala su tri kola do kraja jesenje polusezone, pa još cijelo proljeće. Mnogo toga može da se promijeni na tabeli. Naše je da pobjeđujemo, a vjerujem da do pauze možemo da smanjimo razliku. Na taj način bi trka bila otvorenija – smatra reprezentativac iz redova podgoričkog kluba.

Dvadeset sedmogodišnji igrač sredine terena igra najbolju sezonu u karijeri.

Na 14 mečeva postigao je osam golova. Neki su bili maestralni, iz daljine ili skoro sa centra, za TV špice, egzekucije koje se prepričavaju.

Dva pogotka dodao je u derbiju – oba sa bijele tačke, sa kapitenskom trakom oko ruke.

– Brojke iz snova, što se tiče mog individualnog učinka. Nijesam do sada bio tako uspješan. U ovom momentu sam na diobi prvog mjesta kada se gleda lista strijelaca. Srećan sam i ponosan na to, pogotovo što igram u veznom redu. Ipak, uvijek mi je kolektiv najvažniji. Pobjede Budućnosti su ispred svega, a manje je bitno ko od nas će dati gol – ističe Raičković.

Lider je vezao tri meča bez pobjede u ligi.

”Plavi” to nijesu iskoristili…

– Na kikseve Sutjeske – i mi smo odgovarali kiksevima. To se poklopilo sa velikim kadrovskim problemima koji nas duže prate. Nekoliko posljednjih utakmica, uključujući i derbi, nijesmo odigrali u najjačem sastavu. Zdravstveni bilten nam kvari planove, ali trudimo se da iz toga izađemo bolji. Dosta prostora dobijaju mladi igrači koji to koriste na pravi način. Protiv Sutjeske smo počeli meč sa pet bonus igrača, a na klupi je bilo još njih sedam. Oni su budućnost Budućnosti – naglašava Raičković.

Podgoričani u srijedu gostuju Jezeru u Bijelom Polju, potom dočekuju Petrovac u neđelju, a 9. decembra putuju za Pljevlja na duel sa Rudarom.

– Naporan ritam, pogotovo što nam je skraćen roster. Ali ambicije ostaju iste. Daćemo sve od sebe da dobijemo svaki meč do kraja jeseni – zaključio je Raičković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve