Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi u subotu protiv Mornara: Za sve probleme najbolji lijek je pobjeda

Nakon neslavne evropske priče, Budućnost se okreće domaćem prvenstvu u kojoj brani duplu krunu osvojenu dominantno prethodne sezone

Nakon neslavne evropske priče, Budućnost se okreće domaćem prvenstvu u kojoj brani duplu krunu osvojenu dominantno prethodne sezone.

Utakmica 1. kola protiv Rudara je odložena do daljnjeg, pa će „plavi“ sezonu 2021/22. otvoriti protiv Mornara pod Goricom u subotu, 31. jula, od 20.00 časova.

„Mornari“ su povratnici u elitni rang, a na otvaranju sezone su savladali Petrovac pod Malim brdom 1:0 golom Petra Sekulovića. Budućnost je do sada sa Baranima u prvoligaškom karavanu odigrala 24 utakmice (17 pobjeda, tri remija, četiri poraza), dok je na podgoričkoj areni 14 puta ugostila Mornar (11 pobjeda, tri poraza).

„Nalazimo se u teškoj situaciji poslije Evrope, ali nadam se da ćemo naći rješenje za krizu i da ćemo da počnemo prvenstvo na pravi način. Za sve probleme najbolji lijek je pobjeda, a iskreno vjerujem da ćemo uspjeti da upišemo tri boda u prvoj prvenstvenoj utakmici. To bi nam mnogo značilo“, rekao je univerzalac, Miomir Đuričković, koji poštuje „mornare“.

„Igrali su kvalitetno u Drugoj ligi, sasvim zasluženo izborili elitu, a kvalitet su potvrdili pobjedom na teškom gostovanju u Petrovcu. I kada nam je išlo gledali smo samo sebe, a pogotovo sada smo okrenuti sebi kada treba da se pokrenemo“, jasan je 24-godišnji igrač, koji još osjeća gorčinu nakon ispadanja iz Evrope.

„Teško nam je svima, naročito igračima, jer je na nama najveća odgovornost. Bacili smo mrlju na klub, sebe same i naš fudbal, biće teško zaboraviti sve, ali moramo da to ostavimo iza sebe, jer samo tako možemo naprijed“, poručio je Đuričković.

Direktan prenos utakmica Budućnost – Mornar je obezbijeđen na drugom programu RTCG, kao i na youtube kanalu FK Budućnost Podgorica, dok će se karte za subotu prodavati na biletarnici na zapadnoj tribini na dan meča.

Da podsjetimo, televizijska prava za emitovanje utakmica domaćeg šampionata i Kupa Crne Gore u naredne tri sezone (2021/22, 2022/23 i 2023/24) otkupila je kompanija „Savana“ sa sjedištem iz Podgorice, a sve utakmice će se prenositi na RTCG, kao i na televiziji MNE sport.

Raspored 2. kola – subota, 31. jul: Jezero – Dečić (19.00), Rudar – Iskra (19.00), subota, 31. jul: Budućnost – Mornar (20.00), subota, 31. jul: Podgorica – Petrovac (20.30), ponedjeljak, 2. avgust: Zeta – Sutjeska (20.30).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve