Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi u Morači ovjeravaju treće mjesto pred plej of

Da bi zadržali trenutno treću poziciju na tabeli, u trci sa Cedevita Olimpijom, Podgoričani moraju da zabilježe još samo jednu pobjedu

Nakon tri pobjede u nizu, u sedam dana, sve u gostima (protiv Krke i FMP-a u ABA ligi, te Burse u Evrokupu), čini se da košarkaši Budućnost Volija polako hvataju ritam koji su imala do prije posljednjeg Fibinog „prozora“, nakon kojeg je u martu uslijedio šest poraza u osam mečeva.

Podgoričanima do kraja ligaškog dijela ABA lige ostaje da odigraju joj tri meča, večerašnji u “Morači” sa Borcem (21 čas), u posljednjem kolu, te još dva zaostala, sa Crvenom zvezdom u Podgorici i u gostima sa Splitom.

Da bi zadržali trenutno treću poziciju na tabeli, u trci sa Cedevita Olimpijom, Podgoričani moraju da zabilježe još samo jednu pobjedu. Prva prilika za to je večerašnji duel sa čačanskim Borcem, koji u “Moraču” dolazi sa skorom od osam pobjeda i 14 poraza…

– Ekipa Borca igra jednom sedmično, imali su dovoljno vremena da se odmore i pripreme za nas. Oba tima imaju svoje probleme, Borac dolazi bez ikakvog opterećenja, obezbijedili su opstanak, a ne mogu do plej-ofa. Dakle, doći će da se nadmeću, igraju rasterećeno, a takav protivnik je uvijek opasan, naročito u našoj situaciji. Imaju odlične strijelce na bekovskim pozicijama i centarsku liniju koja može da širi igru. U odbrani znaju da prave probleme sa njihovim zonskim adaptacijama. Tri vezana gostovanja su uzela danak, pa imamo par rovitih igrača za koje nećemo znati da li će igrati do početka utakmice – rekao je Aleksandar Džikić, trener Budućnost Volija.

Budućnost je sva tri puta u protekle sezone savladala Borac, ali nikad ubjedljivije od šest razlike koliko je bilo u prvom sezonskom meču, u Čačku (82:76).

– Dobar je osjećaj pobijediti tri uzastopne utakmice u gostima. Bili smo fokusirani u svim tim mečevima, igrali smo jako i ostvarili pobjede. Sada smo ponovo kući, nadamo se da ćemo produžiti ovaj momentum i pobijediti u nekoliko narednih mečeva kod kuće. Što se tiče Borca, savladali smo ih u gostima, u veoma teškoj utakmici, i to bez trenera jer je bio bolestan zbog kovida. Sigurno je da ponovo očekujemo tešku utakmicu, Borac će doći da se bori, ali i mi moramo da uradimo isto kako bismo pobijedili kod kuće – kazao je Litvanac u ekipi Budućnosti, Donatas Tarolis.

Trener Borca Marko Marinović, očekivano, Budućnosti prepušta ulogu velikog favorita.

– To naročito dolazi do izražaja ako se uzme u obzir da zbog kadrovskih problema nismo kompletni. Ali, imali smo dovoljno vremena da se pripremimo, tako da sa raspoloživim snagama idemo na megdan rivalu. Sigurno je da nećemo istaći bijelu zastavu i da želimo da odigramo dobru utakmicu. Takođe, moramo da popravimo utisak iz prethodne dvije utakmice – kazao je Marinović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve