Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi u formi: Plod kvalitetnog rada i atmosfere u klubu

Plavi su patili od početka sezone, doživjeli debakl na evropskoj sceni, sporije ušli u prvenstvo, ali konačno su došli dobri trenuci. Igra, golovi, uzdizanje na tabeli – sve bolje izgleda podgorički tim.

Četiri vezane pobjede svjedoče da je Budućnost izašla iz krize.

”Plavi” su patili od početka sezone, doživjeli debakl na evropskoj sceni, sporije ušli u prvenstvo, ali konačno su došli dobri trenuci. Igra, golovi, uzdizanje na tabeli – sve bolje izgleda podgorički tim.

U derbiju 12. kola Telekom 1. CFL, u direktnom sudaru sa Iskrom za drugo mjesto, izabranici Aleksandra Nedovića izveli su kišni ples pod Goricom.

Krajnjih 4:1 nije realan pokazatelj omjera na terenu, ali rezultat se gleda u fudbalu, a on je ubjedljivo prevagnuo u korist Ivanovića i društva.

– Nije bilo lako poslije onakvog početka takmičarske godine, utakmice u Evropi ostavile su traga, ali najvažnije je da smo ušli u formu kakvu želimo. To je plod kvalitetnog rada i atmosfere u klubu. Igramo dobro i samo ovako treba da nastavimo. Znam da ovaj tim može još da napreduje i vjerujem da ćemo to pokazati kako prvenstvo bude odmicalo – rekao je napadač Lazar Mijović.

Na najvećoj crnogorskoj areni viđen je muški fajt. Igralo se otvoreno, napadački, dinamično, bilo je lijepih akcija, pet pogodaka, od toga dva autogola.

Iskra je ostavila pozitivniji utisak od epiloga koji je dobila, dok je Budućnost bila prava kada je najvažnije.

”Plavi” su poveli sa 2:1 u 60. minutu, potom preživjeli zlatnu šansu protivnika za izjednačenje, a u finišu iskoristili prostor koji su gosti ostavili pozadi kada su jurnuli na sve ili ništa.

Domaćin je surovo kaznio greške Danilovgrađana…

– Odlična utakmica. Iskra je imala dvije/tri ozbiljne šanse, predstavila se u pozitivnom svjetlu. I mi smo bili razigrani i raspoloženi u završnici akcija. Zasluženo smo upisali novi trijumf. Napravili smo lijepu seriju, a uradićemo sve da ona što duže traje – poručio je mladi reprezentativac.

Budućnost je najefikasniji tim lige.

Aktuelni šampion postigao je 25 golova na 12 mečeva, od toga 13 na posljednja četiri duela.

Efikasnost je ono što krasi ,,plave“ od kraja septembra kada su pod Malim brdom započeli uspješan niz.

Goleada je režirana i protiv Iskre, a utakmicu je otključao upravo Mijović u 16. minutu poslije filigrantskog dodavanja Raičkovića.

Osamnaestogodišnji ofanzivac, velika nada crnogorskog fudbala, prekinuo je skoro dvomjesečni post.

Pogodio je mrežu Zete 29. avgusta i sada savladao golmana Kordića nakon što se iskrao čuvarima i poentirao sa ivice peterca.

– Trebao mi je gol. Mnogo mi znači na planu samopouzdanja. Nadam se da ću nastaviti ovako. Prošle sezone sam postigao šest golova u ligi. Volio bih da tu brojku premašim, ali se time ne opterećujem. Moje je da pružam maksimum, da igram dobro, a nadam se da ću biti i efikasan – kazao je Mijović.

Budućnost se probudila. Pitanje je samo da li je kasno za odbranu titule.

Vodeća Sutjeska pobjegla je 11 bodova, a to je razlika koju niko u domaćim okvirima nije okrenuo.

Neka vrsta olakšanja za ,,plave“ može da bude činjenica što se oktobar još nije završio, te da je ostalo 24 kola do kraja trke.

– Lider je odmakao, to je velika razlika, ali niko od nas ne pomišlja da digne ruke od odbrane titule. Borićemo se dok god ima nade. Mnogo je bodova u opticaju. Vjerujem da je moguć veleobrt na vrhu tabele – smatra Mijović.

U srijedu je Kup.

Budućnost i u masovnijem takmičenju brani trofej. Podgoričani u prvoj rundi gostuju Jezeru u Beranama.

Igra se na jednu utakmicu.

– Dobili su nas pod Goricom, ali od tada se kod nas dosta stvari promijenilo. Favoriti smo i tu ulogu treba da opravdamo na terenu. Biće teško, ali prolaz je sve što nas zanima – kaže Mijović.

Za vikend je novi izazov u šampionatu. Slijedi gostovanje Podgorici.

– Podgorica nije u dobrom ritmu. Nijesu pobijedili u posljednjih šest utakmica i probaće da se vade protiv nas. Mi gledamo sebe. Kvalitetniji smo. Kao uvijek – i u tom meču idemo na pobjedu – zaključio je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve