Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi spremni za put u Sarajevo: Biće teško, ali ne i nemoguće

Uspjeh u Kazahstanu je trenutni vrhunac, s tim što ,,plavi“ mogu još da pomjere granicu. Sada je cilj predvorje fudbalskog raja. Za tako nešto biće potrebna pobjeda nad Sarajevom u četvrtak veče na „Bilinom polju“ u Zenici, a onda bi se igrao meč pod Goricom, gotovo sigurno protiv Seltika, za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope

Najveći rezultat na međunarodnoj sceni, istinsko čudo, senzacija u pravom smislu riječi – na takav ili sličan način je okvalifikovan plasman Budućnosti u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nakon pobjede nad Astanom u Almatiju (1:0).

Budućnost, Foto: FK Budućnost

Uspjeh u Kazahstanu je trenutni vrhunac, s tim što ,,plavi“ mogu još da pomjere granicu. Sada je cilj predvorje fudbalskog raja.

Za tako nešto biće potrebna pobjeda nad Sarajevom u četvrtak veče na „Bilinom polju“ u Zenici, a onda bi se igrao meč pod Goricom, gotovo sigurno protiv Seltika, za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Tako blizu, a tako daleko je Budućnost od sna koji nije dosanjao nijedan crnogorski klub.

– Naše je da vjerujemo i uradimo sve da dođe do utakmice koja odlučuje o ulasku u Ligu Evrope – za Arenu kaže Igor Ćuković, koji nastavlja:

– Nećemo da postavljamo stvari hipotetički, da gledamo unaprijed, zamišljamo… Fokusirani smo na realnost, ono što nas čeka u četvrtak, a to je duel sa Sarajevom. Biće teško, ali ne i nemoguće. Pokazali smo protiv Astane koliko vrijedimo, kakva smo ekipa, kakve imamo individualce. Bila je to timska pobjeda u kojoj se vidio sav naš kvalitet. Uživamo u osjećaju nakon jednog takvog rezultata, ali smo čvrsto na zemlji, nema euforije. Utisci su se polako slegli i već smo mislima fokusirani na narednog protivnika. Osjećamo šansu da uradimo novu veliku stvar – ističe centralni defanzivac ,,plavih“.

Podgoričani su u Almatiju odigrali muški, zrelo, organizovano, taktički skoro savršeno…

To bi mogao da bude recept i za ,,bordo“ tim koji je prošle sezone osvojio titulu u Bosni i Hercegovini.

– Pričao sam i ranije da bi svi trebalo više da vjeruju u naš fudbal i fudbalere iz domaće lige. Sve što treba crnogorskim ekipama je malo više evropskih utakmica. Kada eliminišete rivala koji u kontinuitetu osvaja titule, igra grupne faze evropskih takmičenja, ima ogroman budžet i pobijedi jednog velikana kakav je Mančester junajted – onda je to jasan znak da vrijedite. Stvarno smo odigrali odličan meč i zasluženo prošli Astanu. Model iz toga duela treba da nam posluži i protiv Sarajeva. Nema razloga da ne ponovimo partiju iz Almatija. Smatram čak da možemo da budemo još i bolji. Naše je da pružimo maksimum, a siguran sam da će i stručni štab odraditi veliki posao u pripremi i tokom meča u Zenici – naglašava Ćuković.

Kada se pobijedi rival kao što je Astana – afiniteti rastu, svjesno ili ne, mnogi očekuju da Budućnost preskoči i Sarajevo.

Korpulentni Nikšićanim, međutim, spušta loptu:

– Moramo da ostanemo mirni. Nijesmo padali nakon poraza na startu sezone, a nećemo ni sada da letimo poslije velike pobjede u Evropi. Izvukli smo pouke iz svakog prethodnog meča, pogotovo nakon Ludogoreca. Znatno smo podigli igru protiv Astane, a računam da će nivo biti još veći u duelu sa Sarajevom – poručio je Ćuković.

Budućnost za vikend nije imala utakmicu u prvenstvu, dok je Sarajevo gostovalo Slobodi iz Tuzle.

– Imali smo naporan put do Kazahstana i nazad. Dobro je što je odložena utakmica sa Petrovcem. Sa druge strane – dobro je i što je Sarajevo igralo sinoć. Ovako možemo još bliže da ih upoznamo. Dosta već znamo o njima, a do međusobnog duela imaćemo potpune informacije. Ne vjerujem da nečim mogu da nas iznenade – kazao je dvadeset sedmogodišnji štoper.

Posebne trenutke, prvo osvajanje titule, a sada i veliki rezultat u Evropi, ,,plavi“ nijesu mogli da proslave kako dolikuje – sa navijačima.

Publike nema na stadionima zbog korona virusa, ali je fudbalerima Budućnosti priređen doček na aerodromu po povratku iz Kazahstana.

Pedesetak ,,varvara“ upalilo je baklje, te grlom i dlanovima pozdravilo heroje podgoričkog tima.

– Zahvaljujem se našim navijačima na lijepom dočeku. Bilo je emotivno. Znamo koliko im znači svaki naš uspjeh, svaka pobjeda. Potrudićemo se da ih obradujemo i u četvrtak veče. Mnogo bi nam značila njihova podrška, ali svjesni smo da su uz nas i kada nijesu na tribini – rekao je Ćuković.

Budućnost da pobijedi Sarajevo, a potom sa Seltikom za ulazak u Ligu Evrope.

Držimo palčeve…

– Svi se nadamo idealnom scenariju, ali idemo redom – zaključio je Ćuković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve