Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi se spremaju za važan meč u Laktašima: Kobs trenira, Nikolić van tima

Podgoričane za dva dana očekuje veoma važno gostovanje Igokei, u borbi za plej-of. Igokea je trenutno lider na nekompletnoj tabeli ABA lige, sa 14 pobjeda i tri poraza, dok Budućnost ima dva meča manje i skor 12-3. Međusobni skor dva tima u ABA ligi je na strani Budućnosti, 14-4, u Laktašima je 5-4 za Budućnost

Košarkaši Budućnosti u srijedu su se kompletirali i počeli pripreme za nastavak ABA lige i nedjeljno gostovanje Igokei, u 19. kolu regionalnog takmičenja.

Zapravo, treninge tokom prva dva dana je preskočio Danilo Nikolić, koga muče stomačni problemi, i danas će se znati nešto više o tome da li će krilni centar ”plavih” biti u kombinaciji za meč u Laktašima.

Od prvog treninga je u stroju Džastin Kobs, koji je zbog manjih problema sa leđima preskočio posljednji meč reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv selekcije Njemačke.

Inače, tokom pauze zbog posljednjeg ”prozora” kvalifikacija, u Podgorici su trenirala samo trojica igrača Melvin Edžim, Luka Mitrović i Vili Rid.

Odsutni su prošle sedmice bili reprezentativci Crne Gore: Nikola Ivanović, Kobs, Suad Šehović, Petar Popović, Danilo i Zoran Nikolić, te Fedor Žugić. Andrea dela Vale je igrao kvalifikacije sa Italijom, a Dragan Apić sa Srbijom, u čijem je stručnom štabu bio i trener Budućnosti Dejan Milojević.

Podgoričane za dva dana očekuje veoma važno gostovanje Igokei, u borbi za plej-of. Igokea je trenutno lider na nekompletnoj tabeli ABA lige, sa 14 pobjeda i tri poraza, dok Budućnost ima dva meča manje i skor 12-3. Međusobni skor dva tima u ABA ligi je na strani Budućnosti, 14-4, u Laktašima je 5-4 za Budućnost.

Podgoričani ove sezone još nijesu igrali sa Igokeom, jer je njihov meč iz 6. kola bio odlagan dva puta zbog slučajeva korona virusa u redovima ”plavih”. Ta utakmica još nije zakazana.

Budućnost u martu očekuje pet utakmica u ABA ligi i barem još dvije u Evrokupu. Izabranici Dejana Milojevića će 6. marta dočekati Zadar u 20. kolu, 13. marta gostuju Ciboni, a potom tri dana kasnije u Zadru igraju zaostalu utakmicu iz 7. kola. Potom slijede dva derbija, 22. marta protiv Crvene zvezde u ”Morači” i krajem mjeseca duel u Baru protiv Mornara.

Budućnost se bori i za prolaz u četvrtfinale Evrokupa, iako sudbinu ne drži u svojim rukama. U preostala dva kola grupe G, ”plavima” trebaju pobjede u gostima protiv francuskog Burga i trijumf od četiri razlike kod kuće protiv Cedevita Olimpije, uz uslov da Cedevita Olimpija 2. marta izgubi meč kod kuće od italijanskog Virtusa, koji je već obezbijedio prolaz u četvrtfinale.

U slučaju prolaza Top16 faze, Budućnost bi dva meča u četvrtfinalu igrala 23. i 31. marta…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve