Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi se okreću završnici Kupa: Daćemo sve za duplu krunu

Za Budućnost je mnogo važnija srijeda kada će gostovati Zeti u prvom duelu polufinala Kupa

Nakon osvojene titule, a uoči prvog meča polufinala Kupa, Budućnost je na svom terenu izgubila od Podgorice – 2:1.

Velika bodovna prednost na vrhu tabele, te važnost utakmice na ”Trešnjici”, uslovili su promjene u timu ”plavih” koji su u kombinovanom sastavu izašli protiv rivala iz Lješkopolja.

Odsustvo glavnih igrača odrazilo se na igru i rezultat, s tim što ni ”žuti” nijesu blistali, ali su znali da uzmu mjeru šampionu.

Izabranici Mladena Milinkovića poklonili su gostima dva penala, što je u kranjem odredilo epilog utakmice na najvećem crnogorskom stadionu.

– Izašli smo sa podmlađenom ekipom, ali i pored toga Podgorica nam nije pravila probleme. Ne sjećam se da je protivnik imao nešto konkretno pred našim golom. Ipak, uspjeli su da pobijede zahvaljujući udarcima sa 11 metara, kaže Dejan Zarubica, koji nastavlja:

– Nijesmo bili na nivou mogućnosti, dok je Podgorica pokazala ogroman motiv – igrali su protiv šampiona, a uz to jure Evropu. Izjednačili smo u drugom poluvremenu, preuzeli inicijativu, ali nijesmo stvarali šanse. Kada je izgledalo da će ostati 1:1, skrivili smo drugi penal koji je rivalu omogućio da u finišu osvoji sva tri boda. Nikada nije prijatno kada se izgubi, ali nema razloga za nervozu. Osvojili smo titulu, imamo ogromnu prednost na vrhu tabele i ovo nas neće poremetiti. Naučićemo nešto iz poraza i nastojati da slične greške ne ponovimo – dodao je napadač ”plavih”.

Za Budućnost je mnogo važnija srijeda kada će gostovati Zeti u prvom duelu polufinala Kupa.

– Utakmica ima veliku težinu za oba tima. Zeta će pokušati da se preko Kupa domogne međunarodne scene, a mi da osvojimo duplu krunu. Vjerujem da će ova generacija biti prva u klupskoj istoriji koja je u istoj sezoni stigla do oba domaća trofeja – ističe Zarubica.

”Plavi” su vezali 23 prvenstvena duela bez poraza, a u aprilu su izgubili dva puta – prije Podgorice upravo od Golubovčana pod Goricom.

Ne brine to dvadeset osmogodišnjeg Nikšićanina:

– Tabela govori koliko smo superiorni, a velika bodovna zaliha ponekad nesvjesno dovede do opuštenijeg pristupa. Minutažu su dobijali i mladi igrači koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Desila su nam se dva poraza u posljednjih 15 dana, a nije ih bilo od avgusta prošle godine. Važno je da smo osvojili titulu i da imamo mogućnost da stignemo do trofeja Kupa, poručio je golgeter ”plavih”.

Polufinale masovnjeg takmičenja igra se na dva meča, a to je prednost za Budućnost.

– Može da nam se desi da imamo slab dan, ali u dvije utakmice teško neko može da nam parira. Vjerujem da neće doći do toga da u revanšu nešto jurimo, već da ćemo na ”Trešnjici” ostvariti dobar rezultat. Cilj je pobjeda, poželjna je svaka, a najbolje bi bilo da ne primimo gol, kaže iskusni ofanzivac.

Zarubica je od početka sezone postigao osam pogodaka u Telekom 1. CFL, a na terenu je – kao starter ili sa klupe – upisao 25 nastupa.

Ugovorom je vezan do kraja takmičarske godine…

– Fokusiran sam na što bolje partije i veći doprinos na terenu. Trudim se da pružim maksimum kad god dobijem priliku. U mislima mi je dupla kruna, a po završetku sezone razmišljaću o budućnosti, zaključio je Zarubica.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve