Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi remizirali sa Vlaznijom, Milinković: Rezultat realan, bićemo bolji

Prvak Crne Gore je pod Goricom odigrao neriješeno sa osvajačem Kupa i vicešampionom Albanije – Vlaznijom 1:1

Nakon ubjedljive pobjede u neravnopravnom odmjeravanju snaga protiv OFK Nikšić (9:2), fudbaleri Budućnosti su u prvoj “pravoj“ provjeri u sklopu priprema za Evropu upisali – remi.

Prvak Crne Gore je pod Goricom odigrao neriješeno sa osvajačem Kupa i vicešampionom Albanije – Vlaznijom 1:1.

Utakmica na Gradskom stadionu u Podgorici je uprkos prijateljskom karakteru imala obrise takmičarske, bilo je dobrog tempa, lijepih akcija, ali kako je vrijeme odmicalo, tako je i jednima i drugima snage nedostajalo, pa je možda neriješen rezultat i najravnopravniji.

Naš tim je poveo u 5. minutu iz tri poteza – Miloš Dragojević je dugom loptom pronašao Igora Ivanovića, koji je vješto iskoristio kiks bivšeg igrača Sutjeske Darka Bulatovića, a onda je namjestio čistu situaciju Lazaru Mijoviću koji takvu “poslasticu“ nije propustio.

Malo kasnije je Vasilije Terzić pokušao udarcem sa distance, da bi odlični Albanci preuzeli terensku inicijativu na desetak minuta (udarac oprobao Bulatović), ali to im ništa nije značilo, jer je kapiten Petar Grbić nakon dvije minijature i jedne asistencije Mijovića bio u dobrim situacijama, ali nije uspio da potpiše pogodak za 2:0.

Drugo poluvrijeme je otvorio Andrija Ražnatović udarcem nakon asistencije Grbića, da bi Vlaznija (počela sa pripremama kasnije od nas) od 60. minuta počela da koristi umor našeg tima koji je jutros odradio dobar trening – tako je u 65. minutu viđeno iznenađenje, a gol je postigao Mahedi Ćoba nakon loše reakcije naše defanzive.

Do kraja utakmice, iz plavog tabora su zaprijetili Ivanović udarcem i Miomir Đuričković glavom na asistenciju Save Milića, dok su u dvije situacije ispred našeg gola dobro reagovali golman Đorđije Pavličić i požrtvovana odbrana na čelu sa Đuričkovićem.

– Rezultat je realan, a što se tiče igre – evidentno je da se vidio umor i da smo ranije počeli sa pripremama od Vlaznije, jer je protivnik djelovao svježije i lakše je trčao poslije određenog perioda, poručio je nakon meča trener Mladen Milinković, koji je dodao.

– Mi smo u punom procesu rada, sparno vrijeme nakon kiše nam je dodatno otežavalo, ali možemo da budemo zadovoljni kako su se igrači odnosili prema obavezama. Na nama je da podignemo formu i kondiciju, a vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu da budemo bolji.

Budućnost je počela utakmicu u sastavu Dragojević, Bogdan Milić, Babić, Adžić, Ražnatović, Mirković, Raičković, Terzić, Ivanović, Grbić, Mijović, a priliku u nastavku su dobili Pavličić, Đuričković, Vlahović, Muzurović, Sekulić, Vuković, Božović, Đukanović, Sava Milić i Globarević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve