Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi počinju pripreme: Ekipa u izolaciji, na terenu samo fudbaleri sa negativnim testovima na Covid 19

Budućnost danas počinje sa radom, na vrijeme da što spremnije dočeka takmičarsku godinu 2020/2021. u kojoj će cilj biti što bolje predstavljanje u Evropi, kao i dupla kruna koja je ove sezone ostala san zbog prekida

Budućnost je ubjedljivo i zasluženo stigla do titule u ranije završenoj sezoni 2019/2020, nažalost desio se korona virus koji je gurnuo “plave” u samoizolaciju na 14 dana, NKT je to proširilo na 21, ali uprava šampiona Crne Gore je za sve bila spremna kako bi igračima obezbijedila siguran početak priprema za narednu sezonu, te izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Budućnost danas počinje sa radom, na vrijeme da što spremnije dočeka takmičarsku godinu 2020/2021. u kojoj će cilj biti što bolje predstavljanje u Evropi, kao i dupla kruna koja je ove sezone ostala san zbog prekida.

I “plavi” će biti potpuno zaštićeni, a što je još važnije neće biti u situaciji nikoga da ugroze, saznaju Dnevne novine igrači koji su negativni na testu će početi sa pripremama na Starom aerodromu, biće izolovani u hotelu “Ramada” koja je u vlasništvu predsjednika Budućnosti Veselina Mijača, a na trening će ići autobusom koji je spreman samo za njih. Na nivou ozbiljnih klubova…

Naravno, sve to će proteći uz poštovanje mjera koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo redovno će se mjeriti temperatura, svaki igrač je dužan da se javi ukoliko osjeti neke simptome, a redovno će se vršiti i dezinfekacija prostora u kome prvotimci prvaka države budu. Sa druge strane, igrači koji su zaraženi će sačekati dok ozdrave i onda će se priključiti ekipi.

A “plavi” ne bježe od takvih uslova, jer su bili jedini klub u Crnoj Gori koji je organizovano redovno mjerio temperaturu i prijavljivao i najmanje simptome prije i poslije treninga nakon što je sezona nastavljena poslije korona pauze.

Na prvom treningu, osim pozitivnih na koronu, se sigurno neće pojaviti Igor Bašić, Stefan Milić, Nikola Đurić, Aleksa Vidić, Nikola Vukajlović, Miloš Vučić i Dušan Stoiljković koji su napustili Podgoricu, dok su novi fudbaleri koji će obući plavi dres Igor Ćuković, Nemanja Sekulić, Velizar Janketić i Miomir Đuričković.

Budućnost će svi mogući uslovi tokom pandemije korona virusa su omogućeni igračima tako pokušati da se spremi što bolje za kvalifikacije za Ligu šampiona. Šampion naše zemlje će krenuti od 1. kola kvalifikacija koje je na programu 18. ili 19. avgusta, a protivnika će saznati 9. avgusta na žrijebu.

Novina pred ovo kvalifikaciono ljeto je ta što se u prva tri kola kao i u pretkvalifikacijama neće igrati dvije utakmice, već samo jedna, a domaćin će biti određen žrijebom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve