Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi kreću u odbranu titule: Dečić generalka za Ludogorec

Rival Budućnosti na premijeri nove, 15.fudbalske sezone u Crnoj Gori, biće povratnik u elitni rang, ekipa Dečića

Budućnost je 25. juna remijem protiv Koma na Zlatici šest kola prije kraja teoretski osigurala šampionsku krunu. Večeras, samo 50 dana kasnije, ,,plavi” upravo sa Zlatice kreću u odbranu trona.

Budućnost, Foto: Pobjeda.me

Rival Budućnosti na premijeri nove, 15.fudbalske sezone u Crnoj Gori, biće povratnik u elitni rang, ekipa Dečića.

“Poslije samo dvadesetak dana priprema očekuje nas već i prvi zvanični meč. Želimo da prvenstvo započenemo na dobar način, a iako igramo protiv novajlije u ligi, znamo da nas očekuje duel protiv ambiciozne i organizovane ekipe, koja se u prelaznom roku dosta pojačala, pa im motiva neće nedostajati. Ali, i mi želimo dobar start i pravu uvertitu za meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca”, kazao trener ,,plavih” Mladen Milinković.

Duel sa Dečićem je generalna proba i za meč sa Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koji se igra već 19. avgusta pod Goricom, ali Milinković želi da koliko je moguće fokus bude na Tuzane.

“Meni je veoma važno da igrači u mislima budu samo na utakmici proitiv Dečića, iako je jasno da ne mogu da se potpuno isključe od onoga što ih čeka uskoro. Ta dva meča nikako se mogu porediti, nećemo ih igrati ni u istom sastavu. Naravno, koliko god pokušavali da skrenemo misli, znam da je igračima u fokusu Ludogorec i taj izazov Lige šampiona.Ipak, energiju moraju usmjeriti na Dečić, jer kada smo maksimalno motivisani nemam razloga za strah”, dodao je Milinković.

U plavom dresu trebao bi da debituje Nemanja Sekulić, doskorašnji lijevi bek Zete. Kao igrač tima iz Golubovaca uvjerio se snage Budućnosti, a sada kada je dio šampionske ekipe uvjerio se kakav je klub Budućnost.

“Budućnost je dominirala prošle sezone, bila je najbolja i na mnogo većem nivou u odnosu na ostale. Sada sam se uvjerio koliko je Budućnost velika, koliko je to organizovan klub, kakvi su uslovi, zaista sve djeluje sjajno. Na nama je da radimo vrijedno i da slušamo savjete. Kvalitet je nesporan, samo to treba da pokažemo na terenu”, rekao je Sekulić.

Lijevi bek Podgoričana smatra da se Dečić ne smije potcijeniti, ali da je kvalitet na strani Budućnosti.

“Dečić ima dobrog trenera, odličnog motivatora, kvalitetnu ekipu, koja je bitno drugačija i jača nego prošle sezone, kada je igrao u Drugoj ligi. Očekujemo veliku borbu. Poštujemo svakoga, ali svjesni smo i naših kvaliteta”, jasan je Sekulić, koji takođe misli i na prvi evropski izazov.

“Znamo kakav kvalitet ima Ludogorec, ali nećemo se ni uplašiti, niti pustiti da taj meč prođe pored nas. Momci su se prošle sezone borili za izlazak u Evropu, za mečeve u Ligi šampiona i nema sumnje da ćemo dati sve od sebe u tom duelu. Motiv će tada biti do neba, to je sigurno”, poručio je Sekulić.

Zvezdan Milošević, sportski direktor podgoričkog kluba istakao je da Budućnost minimum za 10-15% jača ulazi u nove izazove.

“Može se reći da je za nas završen prelazni rok, samo u slučaju da iznenada se nešto ukaže, ali nijesmo više aktivni. Iz mog ranijeg iskustva kada sam došao u klub rekao sam da svaki prelazni rok treba obavljati u sekcijama, odnosno da uvijek pokušaš da popraviš ekipu. U januaru je želja bila da budemo jači 10-15% i mislim da smo u tome uspjeli, a sada u ovom prelaznom roku mislim da smo jači makar za 10-15% tako da smo svi u klubu zadovoljni odrađenim”, kazao je Milošević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve