Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi grabe ka tituli: Budućnost već sada lomi prvenstvo

Do trenutnih deset bodova zalihe izabranici Mladena Milinkovića stigli su nakon pobjede nad Iskrom u Danilovgradu (2:0), te prvog poraza drugoplasiranog Dečića koji je kod kuće izgubio od Podgorice (3:0). Tuzani su donekle pratili lidera, ali je bilo pitanje kada će Budućnost da priredi ozbiljniji bijeg na čelu prvoligaškog karavana

Tri kola prije zimske pauze, Budućnost je matematički osiguralajesenju titulu.Prvi put od početka prvenstva, ,,plavi imaju dvocifrenu prednost na vrhu tabele, a tek treba da odigraju zaostalu utakmicu sa Petrovcem pod Malim brdom.

Budućnost, Foto: FK Budućnost

Do trenutnih deset bodova zalihe izabranici Mladena Milinkovića stigli su nakon pobjede nad Iskrom u Danilovgradu (2:0), te prvog poraza drugoplasiranog Dečića koji je kod kuće izgubio od Podgorice (3:0). Tuzani su donekle pratili lidera, ali je bilo pitanje kada će Budućnost da priredi ozbiljniji bijeg na čelu prvoligaškog karavana.

Podgoričani već sada lome šampionat i po pitanju krajnjeg epiloga odbrane trona.

“Tabela, prednost, igre, rezultati, forma sve to lijepo zvuči, ali nas nijednog trenutka neće opustiti. Pred nama je još mnogo izazova i slavićemo tek kada teoretski postanemo prvaci za Arenu”, kaže Anto Babić, mladi defanzivac koji je na stadionu “Braće Velašević” postigao prvijenac u “plavo-bijelom” dresu.

“Srećan sam zbog gola. Mnogo mi znači na planu samopozdanja. Pogodak je stigao kao plod dobrog rada, podrške koju imam od saigrača i stručnog štaba. Ovo je psihološka injekcija za mene, istovremeno i obaveza da budem još bolji. U krajnjem, svi smo u službi tima. Najvažnije je da Budućnost pobjeđuje”, kazao je dvadesetogodišnji centralni bek.

Babić je bonus igrač. Rješenje za obavezu klubova iz Telekom 1. CFL da u svakom trenutku na terenu imaju dva fudbalera ispod 21. godine.

Nedavno je, međutim, trener Milinković poručio da rođeni Nikšićanin zaslužuje mjesto u ekipi i bez dekreta FSCG.

“Prijaju šefove pohvale. Lijepo je čuti i pročitati tako nešto. To je veliki stimulans. Trudim se da u svakom trenutku opravdam povjerenje na terenu. Nastaviću da treniram kao i do sada, čak jače i bolje”, ističe Babić, koji je pogodio za 1:0 protiv Iskre, dok je konačnih 2:0 postavio Draško Božović, svojim osmim golom od početka prvenstva.

Budućnost je uhvatila šampionski ritam, o čemu svjedoče brojke čak 13 pobjeda i remi u nizu, a u toj seriji stao je i ubjedljiv trijumf protiv Bokelja u četvrtfinalu Kupa (6:0).

To je forma koju ne može da prati nijedan konkurent sa domaće scene…

“Treba da nastavimo ovim tempom. Najbolja smo ekipa u državi i to potvrđujemo iz kola u kolo. Stekli smo lijepu prednost na vrhu tabele, a vjerujem da ćemo je do polusezone još uvećati. Borimo se za duplu krunu, ali idemo redom. Sada se spremamo za Jezero. Cilj je nova pobjeda”, poručio je Babić.

Budućnost u nedjelju dočekuje Plavljane, potom gostuje Zeti u srijedu, pa slijedi meč sa Dečićem u Tuzima narednog vikenda.

Na kraju jeseni je zaostali duel sa Petrovcem pod Malim brdom.

“Naporan je kalendar, ali imamo širok izbor igrača koji u svakom trenutku mogu da odgovore potrebama prvog tima. Bitno nam je da savladamo Jezero, a onda se spremamo za derbi sa Zetom koja igra kvalitetno. Biće teško u finišu jeseni, ali to je ujedno i prilika da zimski odmor učinimo ljepšim u ulozi lidera”, zaključio je Babić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve