Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi domaćini Plavljana: Šampion testira čvrstinu Jezera

Favorit je u ovom meču poznat, uostalom Budućnost je to ove i prethodne sezone protiv svih timova u Crnoj Gori. U timu iz Plava to dobro znaju, ali žele da igraju svoju igru

Na jednoj strani aktuelni šampion, tim koji se zahuktao ka novoj kruni, a na drugoj doskorašnji drugoligaš, ali i najbolja odbrana i jedna od ljepših priča u dosadašnje dijelu prvoligaškog karavana.

Zarubica, Foto: Fkbuducnost.me

Nedjelja će ispisati 17. rundu Telekom 1. CFL, a zanimljiv duel očekuje se pod Goricom (13.00), gdje će Budućnost dočekati Jezero.

“Dolazi nam ozbiljna ekipa, a dosadašnje igre pokazuju da je neuogodan protivnik mogu slobodno reći da su iznenađenje prvenstva”, nema dilemu mladi štoper “plavih” Anto Babić.

Favorit je u ovom meču poznat, uostalom Budućnost je to ove i prethodne sezone protiv svih timova u Crnoj Gori. U timu iz Plava to dobro znaju, ali žele da igraju svoju igru.

“Filozofija Jezera je da svakog protivnika gleda istim očima. Respektujemo Budućnost, ali sigurno da imamo svoja očekivanja i zamisli koje ćemo pokušati da prenesemo na teren”, poručio je napadač Jezera Božo Osmajlić.

Momci Mladena Milinkovića u nizu su od 12 utakmica bez poraza (11 pobjeda i remi), dok je ekipa Milije Savovića (uz Dečić) primila najmanje golova do sada (deset).

“Gol-razlika im je takva da su primili najmanje golova, ali i dali su ih takođe malo u dosadašnjem dijelu prvenstva. Igraju tvrd i odgovoran fudbal, znaju šta rade, stabilan su klub i svakako mi smo tu da ih ne potcijenimo. Treba da uđemo ozbiljno u meč i mislim da neće biti problema”, dodao je Babić.

Čelična defanziva ponovo bi trebalo da bude glavni adut Jezera.

“Pokušaćemo da odigramo na nivou dosadašnjeg dijela šampionata čvrsto i organizovano. Raduje nas što smo jedna od najboljih odbrana u ligi i kao nikad do sada moramo dati maksimum kako bismo izvukli pozitivan rezultat protiv šampiona”, zaključio je Osmajlić.

Budućnost će morati bez Igora Ivanovića, a Jezero bez Radoša Dedića obojica imaju kartone.

Još jedan dobar meč u najavi igraće se u nedjelju u našem glavnom gradu na “DG areni” Podgorica, koja je prekinula niz Dečića bez poraza, dočekuje probuđenu Sutjesku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve