Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi dočekuju Split: Cilj pobjeda i poboljšanje igre

Nakon mnogo neizvjesnosti, novog rata saopštenjima, te odlaganja jubilarna 20. sezona ABA lige počela je sinoć. U prvoj rundi košarkaši Budućnosti će u “Morači” igrati protiv Splita (19h) povratnika u elitno regionalnog društvo nakon sezone 2012/13

Sezona u Evrokupu otvorena je na pravi način, pobjedom protiv Breše, ali sada je na redu takmičenje koje svi ljubitelji magične igre pod obručima prate sa posebnom pažnjom.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Nakon mnogo neizvjesnosti, novog rata saopštenjima, te odlaganja jubilarna 20. sezona ABA lige počela je sinoć. U prvoj rundi košarkaši Budućnosti će u “Morači” igrati protiv Splita (19h) povratnika u elitno regionalnog društvo nakon sezone 2012/13.

Četa Petra Mijovića je protiv Breše na momente pokazivala veoma dobru igru, ali je jasno da prostora za napredak ima na pretek. I zbog toga je meč protiv Dalmatinaca idealna prilika za drugu pobjedu, ali i novi pomak ka optimalnoj formi pred izazove koje nosi nova sezona.

Zbog dobro poznate situacije sa pandemijom korona virusa ABA liga će se igrati bez prisustva navijača, makar na samom startu.

“Okrećemo se ABA ligi, u suštini prioritetnom takmičenju za nas. Riječ je o mladoj i talentovanoj ekipi sa nekoliko iskusnih igrača koji godinama unazad igraju ABA ligu”, rekao je Mijović.

Nakon godina problema i hodanja na ivici ambisa neki ljepši vjetrovi duvaju u Splitu. Prošle sezone nekadašnji trostruki šampion Evrope bio je treći u Drugoj ABA ligi, a onda je dobio specijalnu pozivnicu za učešće u elitnom društvu. Najopasniji igrači u redovima Splićana su srpski internacionalci koji su stigli ovog ljeta – plejmejker Ilija Đoković i krilo Marko Luković. Upravo će od njih mnogo toga kretati u igri Splita.

“Mi nijesmo na nekom takmičarskom maksimumu, s obzirom da je početak sezone, manjak prijateljskih utakmica, za nas je jako značajno da potvrdimo ulogu favorita i da odigramo maksimalno odgovorno, ozbiljno. Da iz utakmice sem pobjede dođemo u situaciju da kažemo da smo za makar jedan korak kompaktniji i bliži formi koja će biti potrebna za ono što nas očekuje u teškom rasporedu u sljedećoj nedjelji”, istakao je Mijović, koji se osvrnuo na gostovanje Unikahi u Evrokupu, a onda derbi sa Partizanom u drugoj rundi ABA lige.

Osim trijumfa, stručni štab će od Zorana Nikolića i drugova zahtijevati igru na visokom nivou, bez značajnijih padova. Jer, ritam se polako zahuktava, plava mašina mora biti dobro podmazana i puna samopouzdanja.

“Mlada ekipa uz nekoliko iskusnijih. Mislim da će biti jako nezgodno igrati protiv njih, igraće sigurno sa mnogo energije i neku brzu košarku, tako da nas očekuje težak posao. Međutim, mislim da smo favoriti i da ćemo to opravdati”, poentirao je Zoran Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve