Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi čekaju Metropoliten: Konačno utakmica bez pritiska

Košarkaši Budućnosti večeras od 19 sati u ''Morači'' dočekuju francuski Bulonj u meču Evrokupa, takmičenju gdje su momci Petra Mijovića već obezbijedili plaman u Top 16

Nastavlja se NBA ritam, ali poslije dva paklena meča i dvije velike pobjede u Beogradu nad Zvezdom i protiv Ulma u gostima konačno jedna utakmica u kojoj “plavi mogu da uživaju bez rezultatskog pritiska.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti večeras od 19 sati u ”Morači” dočekuju francuski Bulonj u meču Evrokupa, takmičenju gdje su momci Petra Mijovića već obezbijedili plaman u Top 16.

Zbog prenatrpanog rasporeda, biće to idealna prilika da trener “plavih malo više rotira i priliku pruži igračima koji imaju manju minutažu ove sezone.

– Nećemo biti kompletni, ali očekujem da igrači koji dobiju veći prostor opravdaju povjerenje, poručio je pred ovaj meč Mijović.

A veliki korak ka plasmanu među 16 ekipa drugog po snazi evropskog takmičenja Budućnost je napravila upravo protiv Bulonja velikim trijumfom u Parizu 89:83, kada je Vili Rid “uništio francuskog predstavnika. Bio je težak i taj meč, a nešto slično Mijović očekuje i večeras.

– Da, očekujem težak i zahtjevan meč. Bulonj je, prije svega, fizički zahtjevan protivnik, koji vas tjera da bazične stvari radite na vrhunskom nivou, kao što su tranziciona odbrana, defanzivni skok i u njihovom slučaju odbrana preko blokada, objasnio je strateg Budućnosti.

Nedjelja Crvena zvezda, utorak Ulm, petak Bulonj, a već posljednjeg dana ove sedmice i veliki crnogorski derbi protiv Mornara u ABA ligi. Umor se već pomalo osjeća, ali…

– I pored umora nakon teških gostovanja nadam se će fokus, energija i koncentracija biti na visokom nivou kao preduslov za dobar i kvalitetno odigran meč, zaključio je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve