Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Plavi bez prava na kiks

Susretom protiv fenjeraša regionalnog takmičenja, crnogorski prvak otvara mini seriju mečeva na strani

Košarkaši Budućnost Volija danas u Novom Mestu gostuju Krki u utakmici 25. kola ABA lige.

Susretom protiv fenjeraša regionalnog takmičenja, crnogorski prvak otvara mini seriju mečeva na strani.

Poslije Krke, uslijediće duel protiv FMP-a u Beogradu, a onda i gostovanje Bursi u Turskoj u posljednjem kolu Evrokupa.

Forma “plavih” daleko je od željenog, što se potvrdilo i u okršaju sa Burgom. Do pada u igri došlo nakon Fibinog prozora. Od tada Budućnost je upisala šest poraza na osam utakmica.

Sada je potrebna reakcija ekipe…

– Očekuje nas težak meč. Krka je posljednja na tabeli, trudi se da izbjegne ispadanje, pa neće biti lako igrati taj meč. Prethodnih sezona smo imali probleme sa njima u Novom Mestu, tako da znamo da neće biti lako. Trudimo se da izađemo iz lošeg ritma. Daćemo maksimum da opet uđemo u pobjednički niz – ističe centar ,,plavih“ Zoran Nikolić, na kome će biti još veća odgovornost i opterećenje nakon povrede Vilija Rida.

Jasno je da Budućnost mora biti borbena i agresivna, sa energijom ekipe koja je još uvijek u igri za visok plasman u oba takmičenja…

– U posljednje tri godine Budućnost Voli je izgubila dva puta u Novom Mestu, i to mora da bude znak da se utakmici pristupi maksimalno ozbiljno. Oni imaju dosta igrača koji umiju da igraju, ako im se dozvoli da igraju u svom ritmu i na način na koji im odgovara. Imaju napadačku hijerarhiju, znamo ko su najveće prijetnje i moramo da pokušamo da pomjerimo težište njihove igre u napadu – rekao je Džikić.

Meč počinje u 17 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve