Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi bez Ivanovića u Helsinkiju: Timski duh je naša šansa

Iako je Ivanović sinoć trenirao, želio je da igra pod bolom, ali povreda desnog nožnog zgloba je bila jača od želje. Međutim, uprkos izostanku reprezentativca Crne Gore, optimizam ni u jednom trenutku ne napušta ''plave''

Ponajbolji igrač Budućnosti Igor Ivanović propustiće prvu utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija.

Iako je sinoć trenirao, želio je da igra pod bolom, ali povreda desnog nožnog zgloba je bila jača od želje.

Međutim, uprkos izostanku reprezentativca Crne Gore, optimizam ni u jednom trenutku ne napušta ”plave”.

– Helsinki je odlična ekipa, nalazi se u pozitivnom nizu pošto je upisao 10 pobjeda i jedan remi u tamošnjem prvenstvu, tako da su tim za respekt. Protivnik ima odlične pojedince, posebno u napadu, ali ne idemo tamo da samo odigramo utakmicu, nego da napravimo pozitivan rezultat pred revanš u Podgorici, rekao je univerzalac Miomir Đuričković.

Prvaci Crne Gore prvi meč 1. kola kvalifikacija za LŠ igraju sjutra u 18.00 časova, a danas će nakon dolaska u Helsinki trenirati na Bolt areni. Šampion Finske je skeniran.

– Kao što sam rekao, Helsinki ima dobre individualce u napadu na čelu sa Braunom koji igra lijevo krilo. Ali, radili smo dobro, uradićemo sve da napravimo dobar rezultat.

I defanzivac Anto Babić zna da je Helsinki u dobroj formi, da trenira i igra svakodnevno na vještačkoj podlizi, ali „plave“ ništa ne može da poremeti.

– Znamo da je pred nama teška utakmica, Helsinki kao šampion korača ka novoj tituli u aktuelnoj sezoni, dokazuje da je najbolja ekipa u Finskoj, svjestan je Babić da je HJK od moguća 33 boda osvojio 30 uz gol razliku 22:5.

– Sve evropske utakmice su teške, ali igraju se dvije utakmice, pred nama je prvo poluvrijeme koje ćemo, nadam se, završiti uspješno.

Helsinki je u punom takmičarskom ritmu, ali…

– Naša šanska je timska igra, dobra atmosfera i timski duh koji posjedujemo. Svi smo pozitivni i nadam se dobrom rezultatu, poručio je Babić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve