Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi bez centra u borbi za trofej: Rid ne igra završnicu Kupa

Igrači Budućnosti su juče imali slobodan dan, prijeko potreban nakon naporne i intenzivne finalne serije plej-ofa ABA lige. Ali vremena za odmor nema previše, jer Podgoričane već od srijede očekuje finalni duel Kupa Crne Gore, počev od polufinala protiv Lovćena

Koliko je Budućnosti nedostajao povrijeđeni Vili Rid vidjelo se u majstorici protiv Crvene zvezde, iako su Zoran Nikolić i Luka Mitrović (Dragan Apić je van forme, što ne čudi s obzirom na malu minutažu) odradili lavovski dio posla pod oba obruča i držali ekipu u igri sve do finiša meča.

Budućnost će još neko vrijeme biti oslabljena.

– Rid sigurno neće igrati Kup. Da je u pitanju lakša povreda, koja se može sanirati u nekoliko dana, vjerovatno bi igrao. On je stvarno hrabar momak, bilo mu je izuzetno teško što ne može da igra majstoricu sa Zvezdom. Prve prognoze su dvije do tri sedmice pauze, vidjećemo kako će se to razvijati. Sigurno je da nećemo forsirati da igra dok ne bude potpuno spreman, to nikad nismo radili, niti ćemo kazao, istakao je Milojević.

Igrači Budućnosti su juče imali slobodan dan, prijeko potreban nakon naporne i intenzivne finalne serije plej-ofa ABA lige. Ali vremena za odmor nema previše, jer Podgoričane već od srijede očekuje finalni duel Kupa Crne Gore, počev od polufinala protiv Lovćena.

”Plavi” brane pehar u ovom takmičenju (13 trofeja u 14 finala), a realno je da ih očekuje finale sa Mornarom (igra protiv Sutjeske u polufinalu). Ostaje da se vidi koliko će psihofizičko pražnjenje u finalu sa Zvezdom ostaviti traga na izabranicima Dejana Milojevića.

– Sigurno je da će doći do pražnjenja. Međutim, prvenstveno svi mi koji se bavimo ovim sportom volimo košarku, i svaka utakmica i svako takmičenje treba da predstavljaju i uživanje u radu i igranju. Ja ću pokušati da motivi-šem igrače da osvojimo taj trofej, jer je svaki trofej bitan, rekao je Milojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve