Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Plave u pogonu: Adžić ne računa na 11 prvotimki

Trener Dragan Adžić zbog novonastale situacije priključio je šest kadetkinja (pet su već bile sa prvim timom) kako bi mogao da održi treninge. Problemi prate “plave” i to od trenutka kada su prekinute pripreme u Kolašinu, nakon samo pet dana rada. Korona virus je ušao u ekipu i potpuno promijenio plan rada, razmišljanje

Deset rukometašica Budućnosti, od ukupno 18 iz prvog tima, od juče je u treningu nakon 34 dana pauze, a Liga šampiona startuje 13. septembra!

Adžić, Foto: ŽRK Budućnost

Trener Dragan Adžić zbog novonastale situacije priključio je šest kadetkinja (pet su već bile sa prvim timom) kako bi mogao da održi treninge.

Problemi prate “plave” i to od trenutka kada su prekinute pripreme u Kolašinu, nakon samo pet dana rada. Korona virus je ušao u ekipu i potpuno promijenio plan rada, razmišljanje…

“Počele su djevojke da trče, od juče su u teretani i svaka od njih radi po programu. Valerija Maslova koja je stigla iz Rostova ima problema sa ramenom, tako da ni na nju, ako krene Lige šampiona u zakazanom terminu, ne možemo da računamo”, rekao je trener Dragan Adžić.

Temelj “plavih” je ozbiljno uzdrman, kao i ambicije, a donekle bi se stvari promijenile sa pomjeranjem starta Lige šampiona.

U suprotnom, Budućnost bi u Koprivnicu protiv Podravke, i ko zna još koliko kola, nastupala ša potpuno izmijenjenim sastavom.

“Šok koji smo doživjeli u martu nas je pripremio da je sve moguće. Najvažnije je bilo da radimo, išli smo u tom pravcu, a djevojke su bile mirne i skoncentrisane nakon odlaganja kvalifikacija za Olimpijske igre i otkazivanja četvrtfinala Lige šampiona. Bili smo pred velikim iskušenjem, ali i posvećeni treningu i onome što možemo da uradimo. Do sada smo, konkretno, mi iz stručnog štaba, deset puta mijenjali sve moguće planove i projekcije… Ali, to je tako, mi smo adaptirani na to i izuzetno sam zadovoljan sa kojom energijom djevojke koje su tu treniraju”.

Ogroman teret iznijele su igračice koje su pojačale Budućnost, zajedno sa Majdom Mehmedović. Mlađe su pratile, koliko god
su mogle, iskusnije.

“Pored pet kadetkinja, priključili smo još sest, tako da ćemo sa kombinovanim sastavom u LŠ ako krene u predviđenom terminu”.

Iskušenje je veliko za Budućnost, ali Adžić ne spušta glavu.

“Ne možemo iz ove kože, moramo da radimo sa ovim što imamo i u odnosu na situaciju tako da se ponašati. U skladu sa okolnostima ambicije se mijenjaju iz dana u dan. Sad, apsolutno, u bilo kojoj varijanti početka Lige šampiona, cilj je da preživimo grupnu fazu i da uđemo među šest Jer, ovo što nam se desilo nezapamćeno je u sportu i našoj istoriji. Od 18 igračica, na 11 ne možemo da računamo. Moramo da ih sačuvamo, a njihov povratak na teren trajaće minimum dva mjeseca, a mjesec duže da se vrate u formu ili u stanje prije korone”.

Izuzetan doprinos treninzima daju pojačanja Pino, Lekić, golmanke Atingre i Arenhrat, zajedno sa Majdom Mehmedović.

“Od prvog kontakta sa njima vidjelo se da su izuzetni profesionalci, koji su znali zbog čega dolaze. I sa velikim poštovanjem odabrali su naš klub. Imaju veliku ambiciju i jak motiv. U ovim teškim momentima daju sebe na pravi način i pomažu nam. Veliko je zadovoljstvo što imamo takve ljude i igrače. Vjerujem da ćemo zbog takvog njihovog odnosa krizu prebroditi i da ćemo polako, iako u suštini krećemo kao autsajderi, doći do nivoa i želja koje su nas spojile”.

“Plave” će u novu sezonu bez jedne pripremne utakmice, u odnosu na ostale protivnike koji su u jakom takmičarskom ritmu.

“Taj problem bi nas sačekao i u punom sastavu. Da smo kompletni, samim treningom mogli smo da dođemo do nivoa pripremnjenosti, ali ne i do niova ostalih ekipa, jer su utakmice najznačajnije. U ovom sastavu, izuzetno šarenom, nećemo imati jednu utakmicu pred LŠ”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve