Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Plave u Bukurteštu: Hrabro i odlučno na favorita

Jasno je igračicama Bojane Popović da se sastavu koji predvodi Kristina Neagu ne prijeti, a ako i postoji nada, onda je ona u promjenljivom izdanju rumunske ekipe koja nikako da uhvati zalet

Priželjkuje Budućnost Bemax, uoči današnjeg gostovanja Bukureštu, identičan odnos kakav je bio u najboljem prošlonedjeljnom izdanju protiv Rostova u 4. kolu Lige šampiona.

Jasno je igračicama Bojane Popović da se sastavu koji predvodi Kristina Neagu ne prijeti, a ako i postoji nada, onda je ona u promjenljivom izdanju rumunske ekipe koja nikako da uhvati zalet.

Ovaj tim je projektovan za fajnl-for Lige šampiona, ali ne ide baš kako je zamišljeno, o čemu govore po dvije pobjede i dva poraza u grupi A.

Borbeno do kraja

– Od početka sezone pričamo da je ovo proces i da je očekivano da djevojke iz utakmice u utakmicu budu bolje. Evidentno je da je borbenost sada prisutna do samog kraja meča i da djevojke pružaju maksimum kao i na treninzima. To je u duelu protiv Rostova bilo na višem nivou nego u prethodnim mečevima i zbog toga sam bila zadovoljna. Nakon meča djevojke su bile svjesne da su pružile maksimum u datom trenutku i upravo na tome najviše radimo.

– Tokom sedmice smo pokušali da igru podignemo na još viši nivo, ostaje da se vidi koliko smo u tome uspjeli. Nije jednostavno održati borbenost na visokom nivou, jer igramo protiv jakih protivnika, koji su kvalitetniji od nas, a nemamo satisfakciju za dobar rad u vidu osvojenih bodova. Svjesni smo situacije od starta sezone i gradimo igru, iako nije lako, rekla je Popović.

Nakon četiri odigrana kola crnogorski tim je bez bodova, rumunski ima polovičan učinak – dvije pobjede i dva poraza.

– Obje grupe u Ligi šampiona su jake, a protivnici su manje ili više zahtjevni. Nijanse odlučuju kada je u pitanju kvalitet timova, a veliki broj je onih koji imaju cilj da se plasiraju na finalni turnir. Sa svima njima treba igrati kao što smo igrali protiv Rostova, a to znači hrabro, odlučno i sa dosta prekida u odbrani, jer ti faulovi sprečavaju laku igru protivnika u napadu, što dovodi do toga da se ljepše osjećaju u svim fazama igre. Pokušaćemo da budemo agresivni i da ne dozvolimo da se razigraju bekovi, dok u napadu moramo da budemo skoncentrisane i da gradimo napade, uz odlučnost koja nam je potrebna. Neće biti lako jer Bukurešt ima odlične igračice i golmanke, ali cilj je da se prije svega bavimo svojom igrom i da podižemo igru na viši nivo.

Neagu najopasnija

Uoči četvrtog međusobnog duela crnogorskog i rumunskog predstavnika u elitnom takmičenju, biće zanimljivo gledati okršaje sa Neagu, koja je jedini trofej u karijeri osvojila upravo u dresu Budućnosti, ali i na crti sa Emom Ramusović (do ove sezone bila je dio podgoričke ekipe).

Za Bukurešt nastupa i Andrea Klikovac, koja se nakon OI u Tokiju oprostila od reprezentacije.

Od Neagu, naravno, prijeti najveća opasnost, ali fokus je, što je istakla Popović, na kompletan tim.

– Dosta toga u igri Bukurešta zavisi od nje, ali imaju još mnogo kvalitetnih igrača u sastavu. To su pokazale i njihove dosadašnje utakmice, jer se dešavalo da ona nije bila na svom nivou, a da je ekipa izvukla dobar rezultat. To je bio slučaj i u posljednjem prvenstvenom meču, kada Kris nije imala svoj dan, ali je ekipa došla do remija. Ne možemo da imamo fokus samo na nju, jer bi u tom slučaju ostatak ekipe to iskoristio. Moramo da se fokusiramo na čitavu ekipu i ono što oni rade, da probamo da zaustavimo stvari iz kojih oni dolaze do golova.

Biće ovo četvrti međusobni okršaj dva tima – Budućnost je slavila (28:22) u Bukureštu u grupnoj fazi 1. novembra 2015. godine, sedmicu kasnije bilo je neriješeno (23:23) u Podgorici.

Posljednji međusobni duel odigran u maju 2017. godine, u meču za treće mjesto na finalnom turniru u Budimpešti, pripao je rumunskom timu (26:20).

Ema i Andrea čekaju “plave”

Ema Ramusović je do ove sezone nastupala za Budućnost Bemax, a sada je u prilici da se sa Bukureštom dočepa fajnl-fora Lige šampiona.

Dres rumunske ekipe nosi Andrea Klikovac. Mnogo je poznatih lica u Bukureštu, poput Barbare Lazović, reprezentativke Slovenije…

– Maksimalan respekt za Budućnost. Nema opuštanja. I za ovaj duel spremale smo se najbolje što možemo, kao i za svaki drugi. Biće mi neobično, ali na terenu smo svi profesionalci i dajemo sve što možemo za dobar rezultat, poručila je Ramusović.

Rezultati

Grupa A

Podravka – Esbjerg 26:27

Rostov – Borusija 37:27

FTC – Brest 28:27

Danas

14.00 – Bukurešt – Budućnost

Grupa B

Vajpers – CSKA 24:27

MEC – Đer 29:33

Danas

16.00 – Odenze – Krim

16.00 – Savehof – Kastamonu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve